Kamuolys „Panono“: švyst į orą – ir gauni panoramą!

Iš pirmo žvilgsnio „Panono“ labiau primena žaislą, bet neapsigaukite: tai – profesionalus įrankis, skirtas panoraminių (tiksliau, sferinių) vaizdų fotografavimui.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 20, 2014, 9:08 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 8:28 AM

Panoraminius vaizdus fotografuoti po vieną nuotrauką sukantis ratu – atgyvenęs požiūris, teigia įrenginio „Panono“ kūrėjai. Jie siūlo tai daryti paprasčiau, greičiau ir daug įdomiau.

Parodoje „CES 2014“ pristatytas produktas turi 36 fotokameras, kurios akimirksniu gali užfiksuoti net 72 mln. tšk. raiškos sferinį vaizdą. Kaip? Tereikia kamuolio formos daiktą švystelti į orą (pageidautina – ir sugauti).

Įrenginiui pasiekus aukščiausią tašką, visos kameros automatiškai įsijungia. Jau po kelių sekundžių į telefoną ar planšetinį kompiuterį atsiunčiamas mažos raiškos vaizdas, o palaukus kelias minutes paruošiama ir aukščiausios kokybės „apvali“ panorama. Kaip atrodo tokios nuotraukos, galite pažiūrėti čia

„Panono“ vienas iš įkūrėjų Jonas Pfeilas teigia, kad kamera puikiai tinka fiksuoti judrią aplinką – pavyzdžiui, šeimos ar draugų susitikimą paplūdimyje. Jo teigimu, įrenginys atlaikys smūgius iš maždaug 3 metrų aukščio, taigi mėtytojai galės smarkiai nesibaiminti, jei nepavyks jo sugauti.

Produktą į prekybą numatoma išleisti rugsėjo mėnesį, jis kainuos apie 600 dolerių (1,5 tūkst. Lt).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.