Kinija kuria operacinę sistemą, saugesnę už „Android“ ir „iOS“

Kinijos mokslų akademija skelbia sukūrusi naują operacinę sistemą, skirtą išmaniesiems įrenginiams, kuri bus saugesnė nei „Android“ ir „iOS“. Technologijų apžvalgininkai pastebi, kad operacinė sistema labai primena tą pačią „Android“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 22, 2014, 2:00 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 5:51 AM

Platforma, pavadinta „China Operating System“ (COS), buvo pristatyta praėjusią savaitę, skelbia „New York Times“. Ji galės būti diegiama įvairiuose įrenginiuose, pradedant išmaniaisiais telefonais, baigiant kompiuteriais. Kinijos atstovai ją vadina strateginiu produktu, kuris padės užtikrinti nacionalinį saugumą.

Manoma, kad kurti COS paskatino suaktyvėję JAV žvalgybos veiksmai bei tai, jog šįmet turėjo būti nutrauktas „Windows XP“ palaikymas („Microsoft“ neseniai nusprendė pratęsti terminą dar metams).

Tikimasi, kad COS taps dominuojančia operacine sistema Kinijoje ir pakeis daugumoje kompiuterių įdiegtą „Windows“ bei išmaniųjų telefonų rinkoje dominuojančią „Android“.

Technologijų apžvalgininkai pastebi, kad COS struktūra bei valdymas labai primena „Android“. Jie mano, kad kinai sukūrė ne operacinę sistemą, o tik „Android“ apvalkalą (angl. skin). Kinijos mokslų akademija tikina, kad taip nėra: „Egzistuojančios atvirojo kodo operacinės sistemos turi saugumo spragų, be to, užsienietiškos sistemos turi „aklimatizacijos“ sunkumų Kinijoje – tai yra problemos, kurias COS išsprendžia.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.