Planšečių turėtojų Lietuvoje padaugėjo daugiau nei dvigubai

Palyginti su pernai metais, šiemet planšetinių kompiuterių savininkų Lietuvoje padaugėjo daugiau nei dvigubai. Šiuos įrenginius savo namuose nurodė turintys 7,3 proc. arba 167 tūkst. šalies gyventojų.

Planšetiniais kompiuteriais besinaudojantys Lietuvos gyventojai daugiausiai dėmesio skiria žaidimams, naršymui internete, naujienų portalams ir muzikos klausymui.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Planšetiniais kompiuteriais besinaudojantys Lietuvos gyventojai daugiausiai dėmesio skiria žaidimams, naršymui internete, naujienų portalams ir muzikos klausymui.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 13, 2014, 10:48 AM, atnaujinta Jan 21, 2018, 2:38 PM

2013 metais planšetinius kompiuterius turėjo 3,1 proc. šalies gyventojų. Planšetinius įrenginius Lietuvoje dažniausiai renkasi trijų ar daugiau asmenų šeimos. Tai parodė rinkos tyrimų bendrovės TNS LT vykdomas Interneto vartotojų tyrimas.

2014 metų pavasarį beveik 13 proc. šalies gyventojų teigė, kad per pastaruosius šešis mėnesius jie naudojosi planšetiniu kompiuteriu. Beveik pusė iš besinaudojusių planšetiniu kompiuteriu šio įrenginio asmeniškai neturi.

„Nors planšetinis kompiuteris savo funkcinėmis savybėmis yra labai panašus į išmanųjį telefoną, pagrindinis šių įrenginių skirtumas yra ekrano dydis. Būtent dėl pastarojo aspekto skiriasi šių įrenginių naudojimo ypatumai: išmaniojo telefono naudojimas yra asmeninis, juo nėra dalinamasi, o planšetę dažnai naudoja ne vienas asmuo, ypač namų aplinkoje. Tačiau planšečių rinkoje tendencija bendra – auga tiek jų skaičius, tiek naudojimas“, – teigia TNS LT Media departamento projektų vadovas Darius Rinkūnas.

Planšetiniais kompiuteriais besinaudojantys Lietuvos gyventojai daugiausiai dėmesio skiria žaidimams (43 proc.), naršymui internete (36 proc.), naujienų portalams (34 proc.) ir muzikos klausymui (28 proc.).

Tačiau lyginant planšetinius kompiuterius ir išmaniuosius telefonus, lietuviai planšetinį kompiuterį dažniau nei mobilųjį telefoną naudoja žaidimams, elektroninei bankininkystei, skaitmeninių knygų skaitymui, apsipirkimui, TV programų žiūrėjimui internete bei vaizdo skambučiams. Veiklos, kurioms Lietuvoje planšetiniai kompiuteriai naudojami rečiausiai – QR kodų skenavimas ir radijo klausymasis.

„Planšetinių kompiuterių turėtojai iš bendro šalies konteksto išsiskiria tuo, kad dažniau tai būna asmenys, kurių namuose auga 1 ar 2 vaikai iki 16 metų“, – pastebi D.Rinkūnas.

Stebint naudojimąsi planšetiniais kompiuteriais Lietuvoje pagal regionus, daugiausiai jų savininkų yra Vilniuje ir jo apskrityje (40 proc.) bei Kaune ir jo apskrityje (22 proc.).

TNS LT Interneto vartotojų tyrimas atliktas 2014 m. vasario-balandžio mėnesiais tiesioginiu būdu apklausus 1898 Lietuvos gyventojus nuo 15 iki 74 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.