„Skype“ tai padarė! Ryšių revoliucija, apie kurią svajojome

„Atverstas naujas ryšių istorijos skirsnis“, – rašo savo tinklaraštyje „Skype“. Ir tai nėra tuščios pagyros. Seniausia žmonijos svajonė – panaikinti bendraujant kalbos barjerus – pagaliau virsta tikrove. Išbandyta „Skype“ vertėjo funkcija leidžia tiesiogiai bendrauti ir susikalbėti žmonėms, kurie nemoka vienas kito kalbos. Dar viena smulkmena iš fantastų sukurtų pasaulių tapo realybe.

Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

Dec 16, 2014, 3:28 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 1:31 AM

„Šiandien mes su džiaugsmu pranešame apie pirmosios „Skype“ vertėjo bandymų programos pradžią. Pirmoji pažintinė versija  vers iš dviejų kalbų – anglų ir ispanų – balsu ir daugiau negu 40 kalbų tiesiogiai susirašinėjant. Visa tai tampa prieinama „Windows 8.1“ operacine sistema besinaudojantiems „Skype“ vartotojams, kurie užsisakys „Skype“ vertėjo paslaugą šioje svetainėje", – toliau rašo „Skype“.

Taigi bandomoji tiesioginio vertimo funkcija kol kas veikia tik anglų ir ispanų kalbomis. Tačiau tai jau pradžia tikros ryšių revoliucijos, kai kiekvienas pasaulio žmogus galės susikalbėti su kitu savo kalba. „Skype“ ne tik balsu verčia iš anglų į ispanų bei atvirkščiai, bet ir ekrane užrašo viso pokalbio tekstą.

„Skype“ savo programą pirmiausia išbandė JAV ir Meksikos mokyklose. Dviejų šalių pradinių klasių mokinukai žaidė „Mystery Skype“ žaidimą ir kalbėjo tarpusavyje naudodamiesi vertėju.

Pranešime nurodoma, kad vertėjo funkcija galės tobulinti pati save – kuo daugiau ja naudosite, tuo ji geriau supras, kaip reikia versti. Be to, vertėjo funkciją tobulina kiekvienas bendraujantis, tad kuo daugiau žmonių naudosis „Skype Translator“, tuo jis taps gudresnis.

Žodžiu, gal lietuviams kol kas ši vertėjo programa ir nepadės lengvai susikalbėti su afganais, tačiau tai, kad viena Estijoje gimusi kompanija rado būdą ištaisyti tai, ką pridirbo Babelio bokšto statytojai, jau atrodo tikra fantastika.

Štai tik ką darys visi tie, kurie dabar rengiasi tapti vertėjais?..

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.