Kinai rėžė – galingiausias pasaulyje telefonas „Mi Note Pro“

2011 m. „Xiaomi“ vardas didžiosioms kompanijos kėlė juoką – dar vienas išsišokėlis kinų startuolis apsiskelbė kuriąs konkurentą „iPhone“. Per trejus metus juokas virto nuostaba ir galiausiai skausmo grimasa – konkurencija pasisekė. Užvaldžiusi Kiniją „Xiaomi“ jau šliaužia per pasaulį link Lietuvos ir, sprendžiant iš sausio 15 d. pristatyto „Mi Note“ charakteristikų, atšliauš labai sėkmingai. Gamintojai teigia, kad „Mi Note“ meta iššūkį „iPhone 6 Plus“. Ir tai dar niekis – kartu pristatytą „Mi Note Pro“ jie vadina tiesiog geriausiu telefonu pasaulyje.

Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

Jan 15, 2015, 5:49 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 11:46 PM

Triumfo žygis (be sarkazmo)

Prieš trejus metus „Xiaomi“ iš investuotojų sumedžiojo 1,1 mlrd. dolerių ir pradėjo kurti kinišką „liaudies telefoną“. Tai pasirodė ne tuščia savireklama – pigūs ir geri telefonai buvo pristatyti, kinai juos pirko ir perka, ir 2014 m. pabaigoje „Xiaomi“ jau buvo įvertinta 45 mlrd. dolerių.

Per trejus metus agresyvi privati kompanija tapo trečiu didžiausiu išmaniųjų telefonų gamintojų pasaulyje ir meta iššūkį „Apple“ bei „Samsung“. Ką ten meta – 2014 m. pardavusi 60 mln. telefonų „Xiaomi“, Kinijoje jau įsiveržė į pirmąją vietą ir valdo 14 proc. rinkos (buvusiai lyderei „Samsung“ liko 12 proc.). Įspūdinga, žinant, kad 2013 m. jai priklausė tik 5 proc. Kinijos rinkos.

Ekspertai pripažįsta, kad tokią sėkmę labiausiai lemia du veiksniai – itin maža siūlomų modelių kainą ir toks įprastas šūkis „rinkis prekę kinišką“. Tačiau dabar jau pradėjusi žvalgytis ir į užsienio rinkas, „Xiaomi“, nors ir siūlo pigius, niekada negamino prastų telefonų.

Peržvelgus kiekvieno naujo modelio charakteristikas akivaizdu, kad kaina yra bene vienintelis parametras, kuriuo „Xiaomi“ flagmanai nusileidžia konkurentų flagmanams. Ką tik pristatytas „Mi Note“ – ne išimtis.

Geras ir dar geresnis, bet pigiau

Kiekvienas „Apple“ gaminių pirkėjas užtikrintai pasakys, kad parametrai nereiškia geriausio veikimo, ir bus teisus. Tačiau geresni parametrai už mažesnę kainą reiškia sąžiningesni požiūrį į klientą ir potencialią galimybę būti geresniam, o tai žmones traukia ne mažiau, negu legendomis apipintas vardas.

„Xiaomi“ flagmanas „Mi Note“ jau gavo „epiškiausio metų flagmano“ epitetą (kad ir ką tai reikštų). Taigi kas ten tokio epiško, kad „Xiaomi“ vadovai nesikuklindami teigia, jog pagamino „iPhone 6 plus“ žudiką?

6,95 mm storio telefonas, kurio ekraną dengia 2,5D lenktas „Corning Gorilla“ stiklas, o nugarėlę – 3D lenktas „Corning Gorilla“ stiklas, turi 5,7 colio įstrižainės 1920x1080 raiškos ekraną,  supamą tik 3 mm storio briaunos. Ekranas palaiko adaptyvų dinaminį kontrastą ir melsvą šviesumą mažinantį režimą, kuris mažiau vargina akis.

„Snapdragon 801“ 2,5 GHz keturių branduolių procesorius ir „Adreno 330“ vaizdo procesorius šiek tiek nusileidžia nebent „Nexus 6“ įrengtam „Snapdragon 805“. 3 GB RAM atmintinė, dviejų SIM kortelių palaikymas, dviejų tipų 4G ryšys (FDD-LTE ir TD-LTE), 24 bitų 192KHz garso atkūrimo kokybė ir 3000 mAh talpos baterija – viskas lyg geriausio iš geriausių rinkimuose.

Galinė kamera aprūpinta gana įprastu „Sony IMX214 CMOS“ 13 MP raiškos jutikliu, priekinė – 4MP raiškos. Per pristatymą „Xiaomi“ neužmiršo paminėti, kad jų kameros jutikliai tilpo į telefono korpusą, o „Apple“, nors jų „iPhone 6 Plus“ 0,15 mm storesnis, to padaryti nesugebėjo. Išties, „iPhone“ galinės kameros akis šiek tiek išsikišusi.

Ir, aišku, svarbiausia – sausio 27 d. Kinijos pirkėjus pasieksiantis įrenginys, savo parametrais beveik nenusileidžiantis „Samsung Galaxy Note“, kainuos 317 eurų. Tiek mokės pasirinkę modelį su 16 GB vidine atmintimi. 64 GB modelis kainuos 385 eurus.

Na, taip, ši kaina tik Kinijai, šioje šalyje parduodami modeliai negalės prisijungti prie „Google Play“ programėlių parduotuvės (užsienio rinkai skirti galės, bet ir kainuos daugiau), „Xiaomi“ valdymo aplinka „MIUI 6“ sukurta ne naujausios „Android 4.4.4“ OS pagrindu, tačiau…

„iPhone 6 Plus“ Kinijoje kainuoja 642 eurus, o tai lygiai du kartus brangiau. „Samsung Galaxy Note 4“ Lietuvoje – 695 eurus ir tai… Žodžiu, aišku, kodėl kinų gamintojai taip greitai auga ir kodėl nėra kas juos sustabdo.

Tačiau net ir tai dar niekis. „Mi Note“ pristatymo metu „Xiaomi“ paskelbė apie dar vieną modelį – „Xiaomi Note Pro“. Telefoną tiems, kam šis atrodo per prastas. Tiems, kas durs pirštu į didesnės raiškos „Samsung“ ekraną ar spartesnį „Nexus“ procesorių (atsiprašome „Apple“, jų įrenginiai šioje kovoje nebedalyvauja) ir išreikš nepasitenkinimą.

Kompanija nesikuklindama flagmano „Pro“ versiją vadina „tiesiogine to žodžio prasme, geriausiu išmaniuoju telefonu pasaulyje šiandien“. Kodėl?

Na, pavyzdžiui, čia įrengtas aštuonių branduolių 64 bitų „Snapdragon 810“ procesorius, 9 kategorijos LTE ryšys (siuntimo sparta iki 450 Mbps), 4 GB LPDDR4 RAM atmintinė, 64 GB eMMC 5.0 pagreitinta vidinė atmintis.

Visa kita lyg ir taip pat, kaip… Ai, tiesa, 5,7 colių įstrižainės ekrano raiška padvigubinta – čia ji siekia 2K (2560x1440 taškų).

Ir šis žvėris Kinijoje kainuos 454 eurus! Ar ras ką atsakyti konkurentai, ar taip ir liks stovėti atvipusiais žandikauliais?

Taigi sena tiesa įrodyta – geriausiai sekasi parduodančiam geresnį daiktą pigiau. Tik ar džiaugiasi tuo pigiau dirbti priversti sėkmingosios kompanijos darbininkai? Na, bet mes pirkėjai – mums rūpi sutaupyti, cha-cha… Oi, pasirodo tai rūpi ir mūsų darbdaviams…

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.