Štai kaip garas ir šviesa ruoš mūsų maistą, kelnes ir plaukus

Mikrobangų krosnelė, galinti paruošti maistą be mikrobangų? Sulčiaspaudė, iš uogų pagaminanti ledus? Šaldytuvas, kuriame sudarytos sąlygos daržovių seksui? Skalbimo mašina, prakaitą iš drabužių tiesiog išgarinanti? Depiliatorius, nuo blauzdos ar nuo užpakalio plaukus tiesiog nušvitinantis? Štai tokių naujovių buičiai jau šiais metais į Lietuvą atgabens kompanija, iš kurios įpratome laukti tik naujo televizoriaus ar grotuvo, – „Panasonic“. Taigi, kas gali būti naujo ten, kur nieko naujo nė nebesitikime – buities kasdienybėje?

Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

Mar 8, 2015, 1:28 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 6:34 AM

„Penkiasdešimt metų kūrę buitinę techniką, 2013 m. pardavėme savo šimtamilijoninę skalbimo mašiną. Į naujus gaminius diegiame unikalius išradimus, tokius, kaip mūsų genialus temperatūros jutiklis ir garų funkcija mikrobangų krosnelėje.

Jungtinėje Karalystėje parduodame dvigubai daugiau mikrobangų krosnelių negu artimiausias konkurentas. O iki savo 100 metų jubiliejaus 2018 m. planuojame dar padvigubinti buitinės įrangos pardavimą“, – optimistiškai pradėjo pristatymą „Panasonic“ pardavimo vadovas Europoje Michikazu Matsushita.

Ne visi žino, kad „Panasonic“ yra inversinių kompresorių šaldytuvams gamybos lyderis pasaulyje, o naujas jų buitinės technikos variklis yra pats ekologiškiausias.

„Šaldytuvuose diegiame vitaminus saugančias, 90 proc. drėgmę daržovių skyriuje palaikančias technologijas. Skalbimo mašinas aprūpinome analogų neturinčia aktyvių garų funkcija ir „AutoCare“ funkcija su keturiais jutikliais. Mūsų įdiegta garų funkcija leidžia mikrobangų krosnelei paruošti sveiką maistą be mikrobangų“, – tęsė Tetsuro Homma, „Panasonic“ buitinės technikos padalinio vyresnysis viceprezidentas.

„Reikia pažiūrėti, gal išties kažkas padarė tobulesnę sulčiaspaudę už „Žuravlinka“. O gal net ir mikrobangų krosnelę, iš kurios išimtas maistas yra valgomas!“ – pagalvojau aš.

Garo jėga!

Frankfurte (Vokietija) „Panasonic“ surengė tiesiog savo individualią mokslo ir technikos laimėjimų parodą. Buitinės technikos čia susirinkusiems technologijų žurnalistikos vyrams (moterų dalis – 1:10) parodė gal net daugiau negu grotuvų. Vyrai buvo sužavėti. Neneigsiu, viena priežasčių – mes nieko šioje sritye neišmanome. Antra – garas. Vyrai juk mėgsta garvežius!

A. Skalbimas

Taip, naujos „Panasonic“ skalbimo mašinos NA-148XS1 ir NA-148XR1 turi didžiules skalbinių įkrovimo dureles ir ryškų melsvos spalvos LED ekranėlį. Tačiau tikram vyrui, kuris visas savo kojines vienu metu sugeba įkišti ir į vieną kelnių klešnę, kur kas labiau rūpi kitos dvi čia įdiegtos naujovės.

Pirmoji – keturių išmaniųjų jutiklių sistema ECONAVI. Kalbant trumpai, tie jutikliai leidžia net visiškam analfabetui ir atgrubnagiui sėkmingai išskalbti tai, ką reikia, taip, kaip reikia. Tegyvuoja mašinos išminties kompensuojama žmogaus kvailybė!

Taigi jokių rankinių nustatymų – „AutoCare“ funkcija pati nustato optimalų skalbimo laiką, temperatūrą, vandens ir skalbimo priemonių kiekį ir kiek reikės gręžti. Yra net optinis jutiklis, kuris tiesiog mato, ar skalbiniai jau švarūs!

Antroji – garas. Nors abi mašinos atitinka A+++ energijos suvartojimo klasę, jos aprūpintos tikromis garų patrankomis. Apdorojant itin didelio tankio garu, drabužiai trumpiau skalbiami, jų nebereikia lyginti. Dar geriau – jų galima išvis neskalbti, tik atgaivinti garais.

Tiesa, ar galima įsirangius į šią skalbimo mašiną susikurti individualią rusišką garų pirtį, taip ir nesužinojome, tad geriau ir nemėginkite.

B. Virimas

Konvekcinė mikrobangų krosnelė „Panasonic NN-CS894S“ išvis atrodo lyg iš kito pasaulio, į kurį iškeliauja geriausi virėjai. 32 litrų talpos dėžė maistą ruošia ne tik veikdama kaip mikrobangų krosnelė ar gruzdintuvas. Turi ne tik konvekcinį režimą. Gali ne tik atšildyti, sušildyti ar pakepinti maistą. Gali ne tik atlikti visą tai vienu metu.

Kiekvienam garvežių mėgėjui svarbiausia, kad ji per žaliavalgystę gali smogti sveikiausiu vėzdu – garais! Dar džiugiau, kad „Panasonic“ šią funkciją pavadino „Turbo Steam“!

Dar geriau, kad tie garai čia labai koncentruoti – specialus ventilis pučia juos tiesiai į inde gulinčias daržoves, o pats indas gali būti įstatytas taip, kad garinama ertmė liktu kuo mažesnė, taigi maistas bus paruošiamas greičiau ir veiksmingiau.

Be abejo, šis stebuklas gali veikti įvairiausiai derindamas turimus režimus. Lieka rasti tuos 650 eurų, pasibelsti pas „Panasonic“ atstovus Lietuvoje, ir virtuvėje turėsite tikrą garų pirtį savo žiurkėnui (geriau jo ten nedėkite, tai buvo pokštas).

Lėtumo greitis

Pirmoji Europai skirta „Panasonic“ lėtaeigė sulčiaspaudė MJ-L500, nors dar visiškai naujutėlė, mus persekiojo beveik viso renginio metu. Lėtai, bet atkakliai. Padavėjai vis siūlė paragauti paprastų ar atšaldytų ir paverstų ledukais sulčių, kurios išspaustos būtent ja. Beje, ledus iš spaudžiamų uogų sulčiaspaudė irgi padaro pati, prijungus specialų priedą.

Pati idėja nenauja – 45 kartus per minutę apsisukantis sraigtas lėtai spaudžia sultis, taip jos apsaugomos nuo oksidacijos ir nepažeidžiami visokie ten enzimai bei vitaminai. Prijungus priedą, galima gaminti ledus ar šaldytus kokteilius.

Tikras lietuvis šiuo agregatu ir cepeliną paruoštų (tirščiai byra į kitą indą). Tiesa, neaišku, kas gers bulvių sultis, bet gal žalių bulvių sulčių ledai skanūs – nežinai juk neparagavęs.

Na, man tas gautas šaldytas ledas buvo gerokai per rūgštus, o ir atrodė iš mašinos spiromis lįsdamas nelabai estetiškai. Bet sveika ir nauja, tad negi ginčysiesi.

Šalčio galia

Jei jau prabilau apie šaldančią sulčiaspaudę, neturiu teisės užmiršti ir daržovių kurortais paverstų šaldytuvų. Specialiame skyriuje daržovėms – ir specialūs saulutės šviesą imituojantys balti LED, ir 90 proc. drėgmę užtikrinanti „BreathTech“ membrana. 

Žodžiu, ne kelionės į puodą laukimas, o kažkoks kurortas. Pasakojo taip, jog kilo minčių apie tai, kaip, iš vakaro įdėję du agurkus, ryte rasime dar porą naujų agurkėlių.

Apie itin greitai užšaldančią šaldymo kamerą irgi minčių kilo įvairių. Taip pat ir apie kriogeninėse kamerose laikomus žmonių kūnus. O ką – gal ir nieko, bet minčių gali kilti, kokių tik užsimanome.

Šviesa prieš plauką

Savo plaukų šalinimo įrenginiu ES-WH80 „Panasonic“ dar karta priminė: kas ištarė „tebūnie šviesa“, tyliai pagalvojo „tebūnie daugiau plikių“! Paprasčiau tariant – šviesa plaukus šalina itin veiksmingai.

Neaišku, kodėl naujojo bevielio lazerinio IPL plaukų šalinimo įrenginio efektyvumą mums demonstravo trindami juodu flomasteriu nupieštus plaukus nuo kartoninės moters iškarpos, tačiau pati sistema jau išbandyta ir išties veiksminga.

Kadangi trumpi šviesos impulsai naikiną pačią plauko šaknį, po keleto kartų tų plaukų gerokai sumažėja. Šį sykį „Panasonic“ siūlo įrenginį be laido, kurio viduje įdėta itin galinga baterija. Kokia galinga? Mums sakė, kad tokia pati naudojama automobiliuose „Tesla“.

Žodžiu, jei kada tokį įrenginį gausite, net juokais nemėginkite juo kam nors pašalinti galvos plaukų. Užsidirbsite priešą visam likusiam gyvenimui. Ir labai ryškiai plike šviečiantį priešą.

Aišku, tai toli gražu ne visos nugaravusios „Panasonic“ naujovės buičiai – rodė ir drėgmę plaukuose išsaugantį džiovintuvą, ir jonizuotais garais veidą valantį indą „EH-SA31“, primenantį moterų nugarinimo įrenginį, o jau vyriškų barzdaskučių daugiau negu duonkepių.

Bet mano asmeninė plikė turi kažkokias informacijos talpos ribas. Juolab kad naudingiausia visa tai neapsiskalbusiems sveikuoliams labai apžėlusiais kūnais, o aš visai ne sveikuolis...

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.