Vandalas brutaliai susidorojo su draugiškiausiu robotu pasaulyje

Autostopu po pasaulį keliavęs, draugiškiausiu planetos robotu vadintas „HitchBOT“ žygį baigė: praėjusį šeštadienį jis buvo rastas nepataisomai suniokotas pakelėje. Roboto galva ir rankos buvo nurautos ir numestos greta kūno. Internete paviešintas vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip juodaodis idiotas taršo šalia gatvės paliktą robotą.

Robotas buvo visiškai nejudrus, o jį sumanę pavėžėti vairuotojai turėjo robotą patys įsisodinti į automobilį.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Robotas buvo visiškai nejudrus, o jį sumanę pavėžėti vairuotojai turėjo robotą patys įsisodinti į automobilį.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Robotas buvo visiškai nejudrus, o jį sumanę pavėžėti vairuotojai turėjo robotą patys įsisodinti į automobilį.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Robotas buvo visiškai nejudrus, o jį sumanę pavėžėti vairuotojai turėjo robotą patys įsisodinti į automobilį.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Robotika.lt

2015-08-04 10:28, atnaujinta 2017-10-22 03:36

Sėkmingai apkeliavęs Kanadą, Vokietiją ir Olandiją, kelyje remdamasis tik gera pakeleivingų vairuotojų valia, „HitchBOT“ aptiktas sumaitotas Filadelfijoje. Kanadiečiai „HitchBOT“ kūrėjai pranešė, kad šį vaiko dydžio robotą vandalas apgadino nepataisomai.

„HitchBOT“ savo kelionę JAV pradėjo vos prieš dvi savaites Masačusetse. Robotas buvo visiškai nejudrus, o jį sumanę pavėžėti vairuotojai turėjo robotą patys įsisodinti į automobilį.

Tiesa, robotas savo nejudrumą kompensavo plepumu. „HitchBOT“ gebėjo palaikyti pokalbį su vairuotoju. Jo GPS įranga leido sekti roboto buvimo vietą, o įtaisyta vaizdo kamera maždaug kas 20 minučių automatiškai užfiksuodavo po nuotrauką.

Ankščiau šiais metais „HitchBOT“ apkeliavo Olandiją ir Vokietiją, o pernai – Kanadą. Iš viso jis autostopu sukorė daugiau nei 6000 kilometrų. Ir visą šį kelią „HitchBOT“ įveikė saugiai.

Žmonės dažnai klausia, ar jie turėtų pasitikėti robotais, tačiau šio projekto tikslas buvo išsiaiškinti, ar robotai gali pasitikėti žmonėmis, aiškino viena iš roboto kūrėjų Frauke Zeller. Atsižvelgiant į „HitchBOT“ baigtį, galima teigti, jog robotų pasitikėjimui žmonija suduotas nemenkas smūgis.

Prieš piktavalio ataką robotas planavo aplankyti daugybę garsių Amerikos vietovių, pavyzdžiui, Las Vegasą ir Rašmoro kalną. Pranešama, kad robotui pavyko apsilankyti „Red Sox“ rungtynėse bei pasižvalgyti Atlanto vandenyno pakrantėje.

Nors dar nežinoma, ar atgaivintas „HitchBOT“ robotas vėl leisis į kelionę per JAV, jo kūrėjai žada, kad šis incidentas tikrai nesustabdys jų vykdomo projekto.

Robotas savo „Twitter“ profilyje pranešė, kad šį kartą yra priverstas baigti savo kelionę, bet jo meilė žmonėms niekada neišblės.

Gatvės stebėjimo kameros užfiksuotą vaizdo įrašą su vandalo išpuoliu galite pamatyti čia.

Parengta pagal Huffingtonpost.com inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.