„Samsung“ naujų flagmanų pristatyme bėrė druską „Apple“

Jokių staigmenų. Taip galima apibendrinti naujuosius „Samsung Galaxy S7“ išmaniuosius telefonus, kurie buvo pristatyti sekmadienio vakarą Barselonoje vykusiame renginyje.

Telefonai „Galaxy S7“ ir „Galaxy S7 Edge“ pristatyti sekmadienio vakarą Barselonoje.<br>AP nuotr.
Telefonai „Galaxy S7“ ir „Galaxy S7 Edge“ pristatyti sekmadienio vakarą Barselonoje.<br>AP nuotr.
Pristatymo metu žiūrovų kelis kartus buvo paprašyta užsidėti virtualios realybės akinius „Gear VR“.<br>AP nuotr.
Pristatymo metu žiūrovų kelis kartus buvo paprašyta užsidėti virtualios realybės akinius „Gear VR“.<br>AP nuotr.
„Samsung“ atstovai „Galaxy S7“ kameros galimybes lygino su „iPhone 6S Plus“.<br>AP nuotr.
„Samsung“ atstovai „Galaxy S7“ kameros galimybes lygino su „iPhone 6S Plus“.<br>AP nuotr.
Kamera „Gear360“ gali fiksuoti sferinius vaizdo įrašus.<br>AP nuotr.
Kamera „Gear360“ gali fiksuoti sferinius vaizdo įrašus.<br>AP nuotr.
Renginio svečias – Markas Zuckerbergas.<br>AP nuotr.
Renginio svečias – Markas Zuckerbergas.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2016-02-21 21:16, atnaujinta 2017-06-07 04:15

Vienintelę įdomesnę šių telefonų naujovę „Samsung“ viceprezidentas Justinas Denisonas atskleidė jau pačioje renginio pradžioje. „Kiekvienas žmogus savo telefoną vidutiniškai patikrina apie 150 kartų per dieną. Aš irgi tai dažnai darau – net dabar norėčiau užmesti akį, nes, man atrodo, jis suvibravo. Bet būtų nemandagu“, – taip visuomet veikiančio ekrano svarbą įvardijo J.Denisonas.

Taigi toji naujovė – neišsijungiantis ekranas (tiesa, jis išjungiamas kuomet telefonas padėtas ekranu į apačią arba laikomas kišenėje). Jame visada galima matyti laiką, kalendorių, praleistus skambučius, neperskaitytas žinutes ir kitą aktualią informaciją. Žinoma, anokia čia naujovė – tokią funkciją jau seniai turi ne vienas konkurentų telefonas.

„Samsung“ taip pat pasigyrė į naujuosius telefonus sugrąžinusi dvi funkcijas, kurias pašalino iš „Galaxy S6“ ir „Galaxy S6 Edge“. Pirma, atsparumas vandeniui: įrenginiai turi IP68 sertifikatą, o tai reiškia, kad jie gali ištverti iki 30 minučių 1,5 metro gylyje. Antra – sugrąžinta galimybė naudoti „microSD“ korteles.

Visa kita – įvairūs patobulinimai ir pagerinimai. Telefonuose naudojamas 30 proc. spartesnis procesorius ir 63 proc. greitesnis grafikos procesorius, taigi žaidimų mėgėjai ilgai neturės kuo skųstis. Nuo perkaitimo telefonus saugo vėsinimo skysčiu sistema, o energija aprūpina 3000 ir 3600 mAh talpos baterijos, kurių užteks 15 valandų žiūrėti aukštos raiškos video.

Ypač garsiai „Samsung“ gyrėsi naująja vaizdo kamera, kuri dar geriau fiksuos vaizdus tamsoje (jos diafragma – f1,7). Tiesa, nuotraukų raiška sumažėjo iki 12 mln. tšk., mat kompanija ėmė naudoti didesnius pikselius.

Kameros kokybę „Samsung“ atstovai įrodinėjo ja darytas nuotraukas lygindami su (kuo gi daugiau) „iPhone 6S Plus“ kadrais. Matyt, nereikia aiškinti, kurio gaminio nuotraukos buvo kokybiškesnės. Beje, lygino ne tik nuotraukas, bet ir jų fiksavimo greitį: „Samsung“ automatinio fokusavimo sistema suveikė akimirksniu, o štai „iPhone 6S Plus“ teko palūkėti. „Šis vėlavimas gali lemti, ar kadras dar bus savo vietoje ir akimirką spėsite užfiksuoti“, – teigė J.Denisonas.

„Galaxy S7“ ekrano įstrižainė liko tokia pat (5,1 colio arba 13 cm), o „Galaxy S7 Edge“ šiek tiek padidėjo – iki 5,5 colio (14 cm).

Virtuali realybė

Daug dėmesio renginyje buvo skirta ir virtualiajai realybei. „Samsung“ pažadėjo, kad iš anksto naujuosius telefonus užsisakę pirkėjai Amerikoje ir Europoje už dyką gaus „Gear VR“ virtualiosios realybės akinius (beje, esminis šių akinių elementas yra tas pats telefonas).

Na, o kad žmonės turėtų į ką žiūrėti, kompanija pristatė naują gaminį – kamerą „Gear360“, kuri gali fiksuoti sferinius vaizdo įrašus.

Papasakoti apie šviesią virtualios realybės ateitį „Samsung“ į renginį pakvietė socialinio tinklo „Facebook“ įkūrėją ir vadovą Marką Zuckerbergą. „Kai aš žengiau savo pirmus žingsnius, mano tėvai tik tušinuku užrašė datą užrašinėje. Mano pusbrolis savo vaiko pirmuosius žingsnius įamžino nuotraukoje, sesuo nufilmavo vaizdo įrašą. Aš savo dukters žingsnius noriu nufilmuoti 360 laipsnių vaizdo įrašu“, – teigė M.Zuckerbergas.

Jo nuomone, ateityje žmonės užsidėję virtualios realybės akinius galės susėsti su draugais prie virtualaus laužo, dalyvauti verslo susitikimuose ir kitaip bendrauti. Žodžiu, jei vakar prie „Facebook“ jungėmės per kompiuterį, šiandien – telefoną, tai rytoj tai darysime su virtualios realybės akiniais.

Prekyboje telefonai pasirodys kovo 11 dieną, o išankstiniai jų užsakymai bus priimami nuo vasario 23 dienos. Lietuvoje „Samsung Galaxy S7“ kainuos 719 Eur, o „Samsung Galaxy S7 Edge“ 819 Eur. Rinktis bus galima iš juodos ir auksinės spalvos korpuso modelių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.