„Kodak“ stebina – Kalėdoms siūlys fotoaparatą, kuris yra telefonas

Kai nelabai sekasi, atsisuk į šaknis, – matyt, pagalvojo „Kodak“ vadovai ir nutarė pirkėjams pasiūlyti naują fotoaparatą, kurį pavadino 1940 m. kompanijos gamintos kameros vardu, tačiau kuris yra išmanusis telefonas. „Kodak Ektra“ – net savo forma labiausiai primenantis fotoaparatą telefonas pirkėjams Europoje bus pasiūlytas dar iki Naujųjų metų. Taigi ką gaus pasiryžę už jį sumokėti 503 eurus?

Tai ne fotoaparatas, o telefonas.<br>„Kodak“ nuotr.
Tai ne fotoaparatas, o telefonas.<br>„Kodak“ nuotr.
Telefono briauna išties labiausiai primena plonyti fotoaparatą.<br>„Kodak“ nuotr.
Telefono briauna išties labiausiai primena plonyti fotoaparatą.<br>„Kodak“ nuotr.
Kamera telefone įrengta taip, kad iškart matyti – tai svarbiausia jo detalė.<br>„Kodak“ nuotr.
Kamera telefone įrengta taip, kad iškart matyti – tai svarbiausia jo detalė.<br>„Kodak“ nuotr.
Tokio dėkliuko telefonui dar niekas nesiūlė.<br>„Kodak“ nuotr.
Tokio dėkliuko telefonui dar niekas nesiūlė.<br>„Kodak“ nuotr.
Nugarėlės apdaila – irgi lyg gero klasikinio fotoaparato.<br>„Kodak“ nuotr.
Nugarėlės apdaila – irgi lyg gero klasikinio fotoaparato.<br>„Kodak“ nuotr.
Žvelgiant į ekraną, atrodo, kad tai įprastas išmanusis „Android“ telefonas. Taip ir yra.<br>„Kodak“ nuotr.
Žvelgiant į ekraną, atrodo, kad tai įprastas išmanusis „Android“ telefonas. Taip ir yra.<br>„Kodak“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

2016-10-24 16:34, atnaujinta 2017-05-10 07:01

Apdailos medžiagos, specialus fotografavimo mygtukas, išpūstas šonas, kad būtų patogiau laikyti fotografuojant ir net specialus „fotoaparatiškas“ dėkliukas „Kodak Ektra“ verčia laikyti skambini ir naršyti tinkamu fotoaparatu, o ne fotografuoti tinkamu telefonu.

Įrenginio dizainą sukūrė „Bullit Group“ – ta pati kompanija, kuri kuria keistuosius „CAT“ telefonus. Tad nenuostabu, kad ir daugelis šių telefonų parametrų gana panašūs – vidutiniai.

Ne  ploniausiame „Ektra“ korpuse įdiegtas dešimties branduolių „Mediatek Helio X-20“ procesorius, 3 GB RAM atmintinė, gana talpi 3000 mAh baterija ir 32 GB vidaus atmintis, kurią galima praplėsti „MicroSD“ kortele. 5 colių įstrižainės ekrano raiška 1080p, o nugarėlės apdaila primena senų veidrodinių fotoaparatų odą imituojantį plastiką. Parametrai tik kiek geresni negu vidutiniai, nors normaliam darbui visai pakankami.

Svarbiausia, aišku, čia yra fotografavimas. Pagrindinė „Kodak Ektra“ kamera yra ne visai standartinės 21 MP raiškos. Toks jutiklis jau buvo montuojamas „Moto X“ telefonuose, tad jokio raiškos rekordo jis nepasiekė – „Sony“ savo telefonuose montuoja 23 MP kameras, o rekordininkės „Nokia 1020“ 41 MP raiškos jutiklio kol kas niekas nepranoko.

Objektyvo diafragma siekia f/2.0. Pridėkime net šešių ašių optinį vaizdo stabilizavimą, įdiegtą HDR funkciją, automatinį fazinį fokusavimą ir turėsime visiškai normalius parametrus. Tiesa, kaip šis telefonas fotografuos praktikoje, bus aišku tik išmėginus.

Užtat asmenukių kamera šiame fotoaparate atrodo labiau pažįstama. Ji 13 MP raiškos – tokia, kokią daugelis gamintojų deda kaip pagrindinę.

Vien kameros be geros fotografavimo programėlės jokio stebuklo nesukurs, tad „Kodak“ pasistengė ir čia.

Imituojant klasikinį fotoaparatą „Ektra“ fotografavimo programėlė turi parametrų parinkimo ratuką, kurio „spragtelėjimus“ įrenginys imituoja suvibruodamas. Galima pasirinkti HDR, makro-, sporto, nakties, panoramos, išplaukusio fono („Bokeh“) ir video- režimus. Aišku, galima pasirinkti ir išmanųjį režimą „Smart“, kuris pats įjungs tinkamiausius nustatymus.

Rimtesniems fotografams siūlomas ir rankinių nustatymų režimas, kur galima pačiam rinktis ekspozicijos trukmę, ISO jautrumą šviesai, nustatyti ryškumą, užrakto greitį, baltos spalvos balansą.

Be to, „Kodak“ į telefoną iškart įdiegia ir nuotraukų tvarkymo programėlę, kuri, anot gamintojo, savo galimybėmis faktiškai nenusileidžia nuotraukų apdorojimo programoms, kurias žmonės diegia į kompiuterius.

Kita programėlė – „Super 8“ – leidžia nuotraukoms taikyti įvairius filtrus. Dar viena programėlė skirta dalytis nuotraukomis socialiniuose tinkluose ir – dėmesio – suteikia galimybę kadrą pasiųsti į „Kodak“ atstovybę, kur nuotrauka bus išspausdinta. Štai tokia išties klasikinė funkcija, leisianti prisiminti, koks jausmas vartyti storą fotoalbumą.

Kol kas nurodoma tik šio telefono kaina Didžiojoje Britanijoje – 449 svarai. „Kodak“ žada prekyba Europoje juo pradėti iki Naujųjų metų. Kiek skeptiškai įrenginį vertinti norisi tik dėl to, kad „kamerafonus“ jau mėgino kurti ir „Panasonic“, ir „Samsung“, tačiau jiems nelabai pasisekė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.