„Asus ZenFone 3 Laser“: pūkelis su lazeriu

Jei paprašytumėte gatvėje sutikto žmogaus išvardinti bent keletą išmaniųjų telefonų gamintojų, jie greičiausiai paminėtų bent du, kurių gamintojai prasideda S (ir vienas baigiasi G, o kitas – Y), gal dar vieną prasidedantį L ir pavadinime turintį vos dvi raides – ir gal dar kokį, prasidedantį H raide.

„Asus ZenFone3 Laser“ – vidutinės klasės išmanusis, orientuotas į fotografiją.
„Asus ZenFone3 Laser“ – vidutinės klasės išmanusis, orientuotas į fotografiją.
„ZenFone 3 Laser“ nuotraukų kokybė įprastomis sąlygomis – puiki.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
„ZenFone 3 Laser“ nuotraukų kokybė įprastomis sąlygomis – puiki.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
„Asus ZenFone3 Laser“ – vidutinės klasės išmanusis, orientuotas į fotografiją.
„Asus ZenFone3 Laser“ – vidutinės klasės išmanusis, orientuotas į fotografiją.
Įsijungus rankinį fotografijos režimą, programėlė siūlo daug patogiai valdomų parametrų.<br>A.Rutkausko nuotr.
Įsijungus rankinį fotografijos režimą, programėlė siūlo daug patogiai valdomų parametrų.<br>A.Rutkausko nuotr.
„Miniature“ režimas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
„Miniature“ režimas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Fotografavimas automatiniu režimu prieblandoje – rezultatai puikūs.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Fotografavimas automatiniu režimu prieblandoje – rezultatai puikūs.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Fotografuojant tamsoje triukšmų neišvengiamai daugėja.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Fotografuojant tamsoje triukšmų neišvengiamai daugėja.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Adomas Rutkauskas

Feb 6, 2017, 10:12 PM, atnaujinta Apr 10, 2017, 3:33 PM

Taip, šie keturi gamintojai yra visiškai okupavę parduotuvių lentynas, ir dėl to truputį gaila – nors jų gaminiai ir tikrai geri, bet gali susidaryti įspūdis, kad jie vieninteliai gamina vertus dėmesio išmaniuosius. O taip tikrai nėra.

Todėl man visada įdomu išbandyti tuos kitus, mūsų regione rečiau sutinkamus įrenginius. Ir šįkart pasitaikė galimybė išbandyti „Asus“.

Kompanijos pavadinimas, be abejo, mūsų tautiečiams nėra negirdėtas – „Asus“ mūsų krašte turbūt labiausiai žinomas iš nešiojamų kompiuterių. Bet iki šiol į mūsų išmaniųjų rinką pernelyg nesiveržė, o ir pati kompanijos išmaniųjų linija buvo nutaikyta ne į aukštesnės klasės, o į labiau biudžetinius telefonus.

O ar kada susimąstėte, kaip vidutinis lietuvis renkasi naują telefoną? Kiek privačiuose pokalbiuose pasakoja telefonų pardavėjai, lietuviai kažkiek pasidomi flagmanais, bet jei nusprendžia, kad tokia kaina tokiam dalykui yra per didelė – perka iš esmės bet kokį kitą pigesnį to paties gamintojo modelį, pasitikėdami gamintojo vardu.

Flagmanų gamintojai, žinoma, tuo džiaugiasi, bet naujiems rinkoms žaidėjams tokia situacija nėra palanki.

Ir štai, su „Asus ZenFone 3 Laser“ taivaniečiai tarsi bando pasinaudoti šia korta – vardas lyg ir žinomas (nors ir ne iš išmaniosios srities), bet kaina – ne pradinukų lygis, bet ir mažiau nei 300 eurų. O dar tas intriguojantis priedėlis „Laser“, bent kiek besidominčiam jau siūlantis idėją, kad čia turbūt bus kažkas su fotografija.

Tai kiek čia „zeno“?

Kuris telefonas laikytinas geresniu – lengvesnis ar sunkesnis? Čia turbūt kaip ir ginčas apie kiaušinį ir vištą (nors juk akivaizdu, kad kiaušinis buvo pirmiau. Iš kiaušinių ritosi jau dinozaurai, o vištos juk atsirado vėliau), ir kiekvienas renkasi pagal save.

„ZenFone 3 Laser“ patiks tiems, kurie nebijo, kad vėjas tiesiog išpūs telefoną iš rankų. Taip, vien iš svorio tikrai nepavyks nustatyti, ar telefonas guli kišenėje, ar pamirštas namie – kitaip tariant, jis yra lengvas. Labai lengvas.

O tuose 150-iuose gramuose sutalpinti visai neblogi viduriai: 5,5 colio įstrižainės „true HD“ IPS ekranas, aštuonių branduolių 1,4 GHz procesorius, 32 GB vidinės atminties ir 2 GB RAM (arba 64 GB vidinės ir 4GB RAM), su kuo 6.0 „Android“ versija sukasi tikrai greitai. (nors procesoriaus norėtųsi gal ir kiek stiprėlesnio). Ir į visa tai dar telpa 3000 mAh talpos akumuliatorius!

Telefonas turi ir pirštų atspaudų skaitytuvą – ir jis įtaisytas logiškoje bei labai patogioje vietoje: ant nugarėlės, po kameros linze.

O prie ko tas pavadinime minimas lazeris? Žinoma, prie fotokameros. Ji – 13 megapikselių (žinoma, čia kalbama apie galinę) ir su lazerine fokusavimo sistema bei dviguba LED blykste.

Lazerinis fokusavimas nėra kažkokia labai didelė naujovė – tai jau prieš trejus metus savo flagmane G3 buvo pristatęs LG. Bet vis dėlto tokia technologija nėra plačiai išplitusi, ir tai, kad tokie sprendimai jau diegiame nebe tik į flagmanus – gera žinia.

Nes lazeris tikrai padeda autofokuso greičiui. Prie įprasto apšvietimo tai gal ir nelabai jaučiasi, bet kai sąlygos sudėtingesnės – pavyzdžiui, kai fotografuojama prieblandoje – skirtumas pakankamai juntamas. Beje, patys gamintojai sako, kad tokia sistema leidžia sufokusuoti vaizdą per 0,03 sekundės. Praktiškai išmatuoti nesugebėjome, bet greitis tikrai pastebimas.

Taip, fotografija yra šio modelio arkliukas, ir tai atsispindi ne tik pavadinime – net ir bazinės fotografijos programėlės sąsaja atrodo gana rimtai – su įspūdingai atrodančiu integruotu gulsčiuku ir keletu atskirai išskirtų fotografinių režimų – pavyzdžiui, fotografavimas prietemoje čia išskirtas nuo tiesiog fotografavimo naktyje. Egzistuoja ir režimas išryškinantis vaizdo gylį – na ir žinoma, keletas tradicinių, kaip kad „Selfie“, „HDR“, „Beautification“ ir pan.

Nuosprendis

Taip, kaip už tokią kainą, įrenginio vadinti prastu tikrai neišeina. Didžiausi privalumai – tikrai greitas kameros fokusavimas, daug galimybių fotografijai ir itin talpus akumuliatorius (3000 mAh, o dar tokio galingumo aparatui yra tikrai daug!). Kiti parametrai – taip pat šiek tiek daugiau nei vidutiniai tokios klasės ribose.

Telefono korpusas, nors ir pagamintas iš aliuminio lydinio – o ne plastiko – vis dėlto nekuria prabangos įspūdžio ir jausmo, bet rankoje guli patogiai ir maloniai, ergonomika – puiki. „Asus ZenFone3 Laser“ turėtų patikti tiems, kas mėgsta kuo lengvesnius telefonus (nors jis ir nėra pačių mažiausių gabaritų), priešingus pomėgius turinčius tai gali net erzinti.

Tad vertinant Lietuvos rinką – tai tikrai neblogas variantas, nors peržengiant šalies ribas, už tokią kainą galima rasti ir kiek galingesnių įrenginių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.