5 taisyklės, kaip išsirinkti geriausią išorinę bateriją savo telefonui

Atšilus orams prasideda kelionių ir žygių metas. Ir mes, nuo elektros lizdų priklausomi išmaniųjų telefonų savininkai, pradedame nerimauti. Klausantis muzikos, naudojantis žemėlapiu, skaitant naujienas ir transliuojant „Facebook“ savo nuotykius net geriausią akumuliatorių turintis išmanusis telefonas per porą dienų išsikraus. Akivaizdi išeitis – įsigyti išorinę bateriją. Akivaizdi dilema – baterijų daug, vienos lengvos ir mažos, kitos talpios ir brangios, kokią rinktis? Štai keli patarimai, kurie padės nesuklysti.

Atšilus orams prasideda kelionių ir žygių metas. Ir mes, nuo elektros lizdų priklausomi išmaniųjų telefonų savininkai, pradedame nerimauti. Akivaizdi išeitis – įsigyti išorinę bateriją. <br>123RF iliustr.
Atšilus orams prasideda kelionių ir žygių metas. Ir mes, nuo elektros lizdų priklausomi išmaniųjų telefonų savininkai, pradedame nerimauti. Akivaizdi išeitis – įsigyti išorinę bateriją. <br>123RF iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-06-20 19:10, atnaujinta 2017-06-21 16:57

1. Nustatykite, kokios talpos reikia

Pirmiausia labai svarbu apsispręsti, kokios realiai jums reikia išorinės baterijos talpos. Skubėti pirkti pačią didžiausią ne visada racionalu – ji sunki, nepatogi ir net jei galės įkrauti telefoną šešis kartus, ar jums to reikia? Per tiek laiko greičiausiai atsidursite prie elektros lizdo.

Geriausia rinktis išorinės baterijos dydį atsižvelgiant į įrenginio, kurį krausite, akumuliatoriaus talpą. Pvz., išmanųjį telefoną, kurio akumuliatoriaus talpa yra 3000 mAh, tokios pat talpos išorinė baterija įkraus vieną kartą. Jei to užtenka, galite džiaugtis lengvai į kišenę telpančia baterija. 6000 mAh baterija tokį telefoną įkraus du kartus ir vis dar bus pakankamai maža.

Kas kita, jei rengiatės įkrauti dar ir planšetinį kompiuterį. Pvz., „iPad Air“ akumuliatoriaus talpa yra 11500 mAh, pridėkime „iPhone“ su 2300 mAh akumuliatoriumi ir vienam įkrovimui jau reikės bent 14000 mAh išorinės baterijos. Be to, galbūt planuojate įkrauti ir draugų telefonus, tokiu atveju išties reikės didžiulės baterijos.
Taigi, dydis šiuo atveju yra svarbu, tačiau rinkdamiesi numatykite poreikį. Be to didžiulės talpos baterijos turi dar vieną trūkumą, kurį apžvelgsime vėliau.

2. Teisingai pasirinkite formą

Išorinio akumuliatoriaus forma, aišku, yra skonio reikalas, tačiau jei pasidavę madai įsigysite futbolo kamuolio formos išorinę bateriją, imituojančią Pokemonų gaudyklę, greičiausiai džiaugtis ja nustosite iškart po to, kai parodysite visiems draugams. Apvalų daiktą itin nepatogu nešiotis. Taigi geriausia rinktis pailgą plokščią stačiakampį, kurio forma primena patį telefoną ir tilps kišenėje. Žodžiu, kaip ir visada apsiperkant, neleiskite emocijoms užgožti logikos.

Skaityti daugiau

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.