Dvi naujos „Sony“ kortos flagmanų žaidime: „Xperia XZ2“ ir „Xperia XZ2 Compact“

Šiemetiniame „Mobile World Congress“ buvo pristatyti ir du nauji „Sony“ modeliai. Flagmanas buvo pavadintas „Xperia XZ2“ – ir jame buvo atsisakyta daugelį metų naudoto dizaino. Dabar pagrindiniu korpuso akcentu yra suapvalintos formos galinis dangtelis, kuris, pasak „Sony“ atstovų, pasižymi teigiamu vizualiniu ir apčiuopiamuoju poveikiu. Flagmano galinis dangtelis pagamintas iš stiklo – kaip senais gerais „Xperia Z“ serijos laikais – bet dabar jame atsirado pirštų atspaudų skaitytuvas, įtaisytas per vidurį.

 Šiemetiniame „Mobile World Congress“ buvo pristatyti ir du nauji „Sony“ modeliai: „Xperia XZ2“„Xperia XZ2 Compact“.<br> Sony nuotr.
 Šiemetiniame „Mobile World Congress“ buvo pristatyti ir du nauji „Sony“ modeliai: „Xperia XZ2“„Xperia XZ2 Compact“.<br> Sony nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 5, 2018, 2:11 PM

Kamera turi vieną jutiklį, „Motion Eye“ technologiją su nuspėjamuoju fotografavimu ir galimybę filmuoti 4K HDR formatu. Pasak „Sony“, jos naujieji produktai tapo pirmaisiais pasaulyje išmaniaisiais telefonais, turinčiais šią galimybę.

Kamera taip pat gavo sulėtinto vaizdo įrašymo funkciją (960 fps). Tarp įprastų garso funkcijų, prie kurių mes jau seniai pripratę, verta išskirti technologiją „Dynamic Vibration System“, kuri sureguliuoja vibraciją pagal tai, kas vyksta ekrane – pavyzdžiui, pagal veiksmo scenas filme ar žaidime.

Kita naujienos ypatybė yra pirmą kartą gamintojo panaudotas 18:9 ekranas (dydis – 5,7″, raiška – 1080x2160 taškų) su patobulinimais: SDR ir HDR režimais.

„Sony“ neišsižadėjo priekinių stereofoninių garsiakalbių, tačiau pakeitė jų dizainą. Kalbant apie garsą, atsisakyta ir 4,5 mm ausinių jungties – ją pakeitė ir ta pati USB-C jungtis, kuri naudojama ir įrenginio krovimui.

Išmaniojo tlefono techninės įrangos pagrindas yra mobilioji platforma „Qualcomm Snapdragon 845“, 4 GB operatyviosios ir 64 GB vidinės UFS atminties. Atmintis gali būti išplėsta su iki 400 GB talpos microSD kortele. Baterijos talpa – 3180 mAh, palaikomas bevielis įkrovimas.

Galimos spalvos – „juodasis obsidianas“, „šaltas sidabras“, „tamsusis smaragdas“ (mėlynas) ir rožinė. Išmaniojo pardavimai prasidės kovo mėnesį, o kaina vis dar neskelbiama

Kartu su savo flagmanu, Japonijos korporacija pristatė ir mažesnę jo versiją „XZ2 Compact“. Pastarosios galinis dangtelis pagamintas iš plastiko, o ekrano dydis yra 5 coliai (18:9 kraštinių santykis, skiriamoji geba – 1080x2160). Visais kitais atžvilgiais korpusas laikosi tos pačios konstrukcijos koncepcijos, kaip ir didžiajame modelyje. Pažymėtina, kad „Sony Xperia XZ2 Compact“ tapo mažiausiu 5″ modeliu pasaulyje – nes jo matmenys yra vos 135×65 mm. Taip pat „XZ2 Compact“ yra pirmasis 5 colių išmanusis telefonas su 18:9 ekranu.

Mažylis nuo flagmano neatsilieka ir technine įranga: platforma „Snapdragon 845“, 4 GB RAM, 64 GB ROM (išplečiama naudojant iki 400 GB microSD atminties kortelę), 19 megapikselių „Motion Eye“ kamera su 960 kadrų per sekundę sulėtinto ir 4K HDR vaizdo įrašymo funkcijomis, priekiniais stereo garsiakalbiais ir įdiegta „Android Oreo“. Baterijos talpa – 2780 mAh. Išmanusis telefonas bus platinamas keturių spalvų: juodos, dūminės žalios, „balto sidabro“ ir „rožinio koralo“. Pardavimai prasideda taip pat kovo mėnesį, kaina taip pat vis dar neskelbiama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.