Atsakė, kodėl „Samsung Galaxy Note9“ yra nuobodus, brangus, bet vis tiek nuostabus

Kasmet telefonų entuziastai ypač laukia dviejų „Samsung“ išmaniųjų telefonų: „Galaxy S“ ir „Galaxy Note“ atstovų. Visai neseniai Pietų Korėjos kompanija pristatė savo naujausią planšetofoną – „Galaxy Note9“.

„Samsung Galaxy Note9“ ekranas yra geriausias rinkoje.<br>T.Bauro nuotr.
„Samsung Galaxy Note9“ ekranas yra geriausias rinkoje.<br>T.Bauro nuotr.
Ausinių kištuką šiais laikais turi tikrai ne kiekvienas flagmanas.<br>T.Bauro nuotr.
Ausinių kištuką šiais laikais turi tikrai ne kiekvienas flagmanas.<br>T.Bauro nuotr.
Kamera yra gera, bet nuo „Galaxy S9“ beveik nepakitusi.<br>T.Bauro nuotr.
Kamera yra gera, bet nuo „Galaxy S9“ beveik nepakitusi.<br>T.Bauro nuotr.
Baterijos veikimo laikas džiugina.<br>T.Bauro nuotr.
Baterijos veikimo laikas džiugina.<br>T.Bauro nuotr.
„S-Pen“ pagaliau yra naudingas.<br>T.Bauro nuotr.
„S-Pen“ pagaliau yra naudingas.<br>T.Bauro nuotr.
„Samsung Galaxy Note9“: puikus, nors brangus ir kiek nuobodus telefonas<br>E.Murin nuotr.
„Samsung Galaxy Note9“: puikus, nors brangus ir kiek nuobodus telefonas<br>E.Murin nuotr.
Su „Galaxy Note9“ daryta nuotrauka.<br>E.Murin nuotr.
Su „Galaxy Note9“ daryta nuotrauka.<br>E.Murin nuotr.
Su „Galaxy Note9“ daryta nuotrauka.<br>E.Murin nuotr.
Su „Galaxy Note9“ daryta nuotrauka.<br>E.Murin nuotr.
Su „Galaxy Note9“ daryta nuotrauka.<br>E.Murin nuotr.
Su „Galaxy Note9“ daryta nuotrauka.<br>E.Murin nuotr.
Su „Galaxy Note9“ daryta nuotrauka.<br>E.Murin nuotr.
Su „Galaxy Note9“ daryta nuotrauka.<br>E.Murin nuotr.
Su „Galaxy Note9“ daryta nuotrauka.<br>E.Murin nuotr.
Su „Galaxy Note9“ daryta nuotrauka.<br>E.Murin nuotr.
Daugiau nuotraukų (11)

Erik Murin

Aug 20, 2018, 8:37 AM, atnaujinta Aug 22, 2018, 12:31 PM

Šiame straipsnyje ir papasakosiu, ką tokio ypatingo turi arba neturi šis daugiau kaip 1000 eurų kainuojantis išmanusis.

Dizainu „Samsung“ ir vėl nenustebins

Jau kelerius metus iš eilės, nuo pat „Samsung Galaxy S6“ išleidimo, kompanijos flagmanų išvaizda keičiasi minimaliai. Ir šiemet įrenginio dizainas jūsų tikrai nenustebins – priekyje ir gale vis dar naudojamas lenktas stiklas, o šonus dengia aliuminis.

„Samsung Lietuva“ vadovas Simonas Skupas pristatymo metu sakė, kad šiais laikais „į telefonus reikia žiūrėti atidžiau, nes skirtumai slypi detalėse.“ Na, nediduką skirtumą pastebėti tikrai galima – „Note9“ yra kiek labiau kampuotas, lyginant su „S9“ ar „Note8“.

Galbūt „Samsung“ kaltinti iš tiesų neverta – juk ir kitų telefonų gamintojų flagmanai beveik nesikeičia, nes vis didesnę priekinę išmaniųjų dalį užima ekranas ir nieko įspūdingo čia nesugalvosi.

Džiugu bent tai, kad „Samsung“ iš dalies išsprendė pagrindinę „Note8“ dizaino bėdą – nepatogią pirštų atspaudų skaitytuvo poziciją. „Note 9“ skaitytuvas yra nebe šalia kameros, kaip buvo anksčiau, bet po ja.

Antra vertus, naujasis pirštų atspaudų skaitytuvas yra beprotiškai mažas, todėl atrakinti telefoną vis dar nėra taip patogu, kaip turėtų būti.

Pietų Korėjos kompaniją galima pagirti bent jau už tai, kad šis flagmanas turi 3,5 mm audio lizdą ir IP68 reitingą, patvirtinantį atsparumą vandeniui ir dulkėms.

Neabejotinai įspūdingiausias ekranas rinkoje

Naujasis „Note9“ turi gana didelį 6,4 colio „Super AMOLED“ tipo ekraną ir jis yra neabejotinai geriausias išmaniųjų telefonų rinkoje. „Samsung“ telefonų ekranų srityje pirmauja jau daugelį metų, todėl nustebti nederėtų.

Bet stulbinantis ryškumas ir puikūs matymo kampai neabejotinai nudžiugins kiekvieną. Kaip ir keli pastarieji „Samsung“ flagmanai, šis gali reaguoti į paspaudimo stiprumą. Tiesa, ši funkcija vis dar veikia tik ekrano apačioje, o ir „Note9“ vibracija tikrai nėra tokia maloni kaip „iPhone X“.

„S-Pen“ – įrankis ir verslininkui, ir asmenukių mėgėjui

Pagaliau „Samsung“ į savo „S-Pen“ rašiklį įdiegė ir „Bluetooth“ ryšį. Tai suteikia galimybę šį rašiklį naudoti kaip nuotolinį valdymo pultelį nuotraukoms daryti, pristatymams ar kitoms telefono funkcijoms valdyti.

Ši funkcija iš tiesų veikia puikiai ir praverčia gana dažnai – ypač jeigu mėgstate fotografuotis su savo draugais.

Be abejo, visas iki šiol buvęs „S-Pen“ funkcionalumas taip pat vis dar čia. Galite piešti, pradėti rašyti ant ekrano vos ištraukę tušinuką iš telefono, daryti ekrano nuotraukas ir t.t. Šis funkcionalumas, ko gero, yra naudingesnis verslininkams, žurnalistams ar panašius darbus turintiems žmonėms.

Kamera – nuobodžiai gera

Ne paslaptis, kad kamera išmaniajame telefone šiais laikais yra vienas  svarbiausių aspektų, todėl daugelis užsienio ekspertų kiek nuliūdo sužinoję, kad „Note9“ kamera nuo „S9“ ir „S9+“ skiriasi tik programinės įrangos galimybėmis. Be to, „Galaxy S“ serijos turėtų gauti atnaujinimą, kuris turėtų suteikti tas pačias galimybes.

Nesupraskite neteisingai – „Note9“ kamera yra puiki. Planšetofonas turi du 12 megapikselių raiškos jutiklius su optine vaizdo stabilizacija. Kaip ir 2018 metų pradžios flagmanuose, „Note9“ turi ir besikeičiančią diafragmą. Tamsoje naudojama f/1.5, o šviesoje – f/2.4 diafragma.

Tai leidžia fiksuoti daug kokybiškesnius kadrus, nes platesnė diafragma užfiksuoja daugiau šviesos, o su f/2.4 fiksuojami kadrai yra daug detalesni, nes tokia diafragma įsileidžia mažiau šviesos – dieną jos paprasčiausiai tiek daug ir nereikia.

Išbandęs kamerą ir dienos šviesoje, ir naktį, galiu drąsiai teigti, kad dieną „Note9“ daromos nuotraukos yra bene geriausios rinkoje – jos išeina daug natūralesnės ir tikroviškesnės negu „Huawei P20“ bei „P20 Pro“, kurių daromos nuotraukos dažnai atrodo kiek „perspaustos“.

Na, o „iPhone X“ daromos fotografijos atrodo paprasčiausiai blankiau, „Note9“ kameros taip pat turi daug geresnį dinaminį diapazoną.

Vis dėlto naktį „Note9“ kameros nusileidžia konkurentams iš „Huawei“ – „P20 Pro“ naktinis režimas iki šiol neturi jokios rimtos konkurencijos. Lyginant su kitais telefonais, „Note9“ naktiniai kadrai išeina įspūdingi – juose nėra daug vaizdo triukšmo, detalių išlieka nemažai, o ir spalvos atrodo ganėtinai natūraliai.

„Note9“ taip pat yra pirmasis „Samsung“ išmanusis, kuris darydamas nuotraukas panaudoja dirbtinį intelektą, visai kaip ir „Huawei“ flagmanai. „Note9“ geba atpažinti iki 20 įvairiausių scenų ir pagal jas pritaikyti kameros nustatymus.

Dirbtinis intelektas veikia iš tiesų neblogai ir dažniausiai nustatymai nėra keičiami per daug agresyviai, kaip tai dažnai daroma „Huawei“ telefonuose.

Naujajame „Galaxy Note9“ taip pat galimas priartinimas neprarandant kokybės praradimo iki 2 kartų – tam panaudojama antroji telefono kamera.

Ši funkcija veikia stebėtinai gerai ir šįkart kokybė iš tiesų beveik nenukenčia. Tiesa, tamsoje priartinimui vis dar naudojama tik pagrindinė kamera.

Jeigu mėgstate daryti portretines nuotraukas, „Note9“, savaime aišku, tokią galimybę turi, bet kokybė šioje srityje nuo „iPhone X“ ar „Huawei P20 Pro“ telefonų faktiškai nesiskiria.

Fantastiškas įrenginys asmenukių mėgėjams

Priekinė „Galaxy Note9“ kamera yra puiki – ja galėsite fiksuoti fantastiškas asmenukes esant bet kokioms sąlygoms. Dėl plataus kampo, į kadrą tilps visi jūsų draugai, o detalės išlaikomos net ir fotografuojantis prieblandoje.

Na, o jeigu manote, kad priekinės kameros jums negana, galite išsitraukti „S-Pen“, padėti savo telefoną ant stalo ar kokio kito paviršiaus ir daryti nuotrauką nuotoliniu būdu naudodami galinę kamerą – tereikia paspausti „S-Pen“ mygtuką.

Galingiausias visų laikų „Samsung“ telefonas

„Note9“ turi aštuonių branduolių „Exynos“ procesorių, pagamintą pagal 10nm technologiją, ir 6 GB RAM, todėl šiam įrenginiui nėra jokių problemų paleisti net grafiškai sudėtingiausius žaidimus.

Šis „Galaxy Note“ nestringa ir atliekant įprastas operacijas – senesni „Samsung“ telefonai buvo dėl to žinomi. Taigi kompanija pagaliau tinkamai optimizavo savo vartotojo sąsają.

Programinėje įrangoje didelių naujovių nėra

Kalbant apie programinę įrangą, „Note9“ naudoja „Android Oreo“ OS su „Samsung“ vartotojo sąsaja. Taigi viskas jums bus ganėtinai gerai pažįstama – rasite daugybę funkcijų ir suasmeninimo galimybių, o „Samsung Bixby“ asistentas vis dar yra tas pats erzinantis šlamštas, kuriam „Samsung“ dar ir skyrė fizinį mygtuką telefono kairėje.

Verta užsiminti ir apie tai, kad „Note9“ atrakinti galite ne tik savo piršto atspaudu, bet ir akies rainele, nes šis įrenginys turi tokį skaitytuvą. Jis veikia ir dienos šviesoje, ir naktį, bet „Apple Face ID“, deja, „Samsung“ sprendimas greičiu tikrai nelenkia.

Tiesa, S.Skupas akies rainelės skaitytuvą apibūdino kaip „saugiausią telefono atrakinimo būdą“, tad jeigu saugumas ir privatumas jums tikrai rūpi, su šiuo prietaisu turėsite neblogą apsaugą.

Baterijos gyvavimo laikas nudžiugins kiekvieną

Naujasis „Note9“ turi milžinišką 4000 mAh bateriją. Pasak gamintojo, ji gali tveikti visą dieną, bet atrdo, kad „Samsung“ šįkart šiek tiek kuklinosi – „Note9“ kraudavau kas dvi dienas, nors ir naudojau šį įrenginį ganėtinai aktyviai.

Be to, prietaisas palaiko greitąjį ir belaidį krovimą. Garantuoju, kad „Note9“ baterija jūsų tikrai nenuvils.

Nors „Note9“ yra nuostabus, „Samsung“ trūksta kūrybiškumo

Atrodo, kad naujasis „Samsung Galaxy Note9“ turi viską, ko gali prireikti žmogui: įspūdingą dizainą, tobulą ekraną, puikias kameras, ypač galingą procesorių, ganėtinai nesudėtingą, bet funkcionalią programinę įrangą, ilgai laikančią bateriją ir, be abejo, „S-Pen“ tušinuką, kuris neturi analogų visoje rinkoje.

Bet „Note9“ dizainas jau yra kiek pabodęs, savo kamera „Note9“ taip pat konkurentų beveik nelenkia, o galingi procesoriai ir programinė įranga žmonių nestebina nuo kokių 2015-ųjų.

Aišku, geras baterijos naudojimo laikas ir patobulintas „S-Pen“ tušinukas yra gana rimti privalumai, bet ar tai verta jūsų 1000 eurų? Spręsti palieku jums, o „Samsung“ darbuotojams linkiu kūrybiškumo ir inovatyvių idėjų, kurių aš ir daugybė kitų žmonių naujajame „Note9“ tiesiog pasigedome.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.