Lemtingas žingsnis: „Samsung“ pristatė sulankstomą telefoną

San Franciske ir Londone vykusių „Unpacked“ renginių metu „Samsung“ kartu su „Galaxy S10“ išmaniųjų telefonų linija pristatė sulankstomą telefoną „Galaxy Fold“.

Sulenkus ekranas yra  4,58 colių ir 1960x840 rezoliucijos, tuo tarpu atlenkus ekranas padidėja iki 7,3 colių ir 2152x1536 rezoliucijos. <br>Scanpix nuotr. 
Sulenkus ekranas yra  4,58 colių ir 1960x840 rezoliucijos, tuo tarpu atlenkus ekranas padidėja iki 7,3 colių ir 2152x1536 rezoliucijos. <br>Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 20, 2019, 9:17 PM, atnaujinta Feb 20, 2019, 10:33 PM

„Pristatydama šį išskirtinį išmanųjį telefoną „Samsung“ žengia reikšmingą žingsnį mobiliųjų inovacijų srityje ir neabejotinai keičia technologijų istoriją. Plėsdamas mobiliųjų telefonų galimybių ribas „Galaxy Fold“ pristato visiškai naujos kartos išmanųjį įrenginį, kuris su lanksčiuoju „Infinity Flex“ ekranu atveria dar nematytas galimybes. „Galaxy Fold“ sukurtas tiems, kurie nori pirmieji patirti, ką gali nuveikti su aukščiausios klasės lankstaus ekrano įrenginiu“, – teigia Simonas Skupas, „Samsung Electronics Baltics“ vadovas Lietuvoje.

Europoje šį išmanųjį išvysime gegužės 3 dieną, o jo kaina sieks įspūdingus 2000 eurų.

Telefonas išskirtinis tuo, kad gali būti ne tiesiog užverčiamas, o sulankstomas tarsi knyga. Kuriant šį telefoną „Samsung“ išrado naują polimero sluoksnį ir sukūrė apie 50 proc. plonesnį ekraną nei įprastuose telefonuose. Ši medžiaga paverčia jį lankstesniu, elastingesniu ir tvirtesniu.

Kai telefonas yra sulenkiamas jis primena įprastą išmanųjį telefoną, tuo tarpu jį atlenkus – įrenginys tampa savotišku planšetiniu kompiuteriu su dideliu ekranu. Sulenkus ekranas yra 4,58 colių ir 1960x840 rezoliucijos, tuo tarpu atlenktas ekranas padidėja iki 7,3 colių ir 2152x1536 rezoliucijos. Žinoma, ekranas pilnai nesusilenkia – vidiniame sulenkimo kampe lieka nedidelis tarpelis.

„Samsung“ teigia, kad kuriant šį telefoną buvo panaudota speciali vyrių sistema, kurios žmogus nemato. Jų teigimu, ji yra pakankamai stipri, kad atlaikytų tūkstančius lenkimų.

Telefone yra integruotas „ Qualcomm Snapdragon 855 SoC“ procesorius ir 12GB operatyviosios atminties. Baterijos talpa – 4 300 mAh. „Galaxy Fold“ turi 6 objektyvus ir universalią kamerą: nesvarbu ar telefoną laikysite atlenkę ar sulenkę – ji išliks toje pačioje pozicijoje ir bus pasiruošusi užfiksuoti norimus kadrus.

Naujasis išmanusis telefonas turi keletą programų palaikantį langą ir leidžia vienu metu ekrane atidaryti iki trijų aktyvių programėlių, nepriklausomai nuo jų rūšies ir turinio. Pavyzdžiui, žiūrint kokį nors vaizdo įrašą tuo pačiu galima susirašinėti su draugais ar užsiimti dar kokia nors veikla. Kurdami šį išmaniojo telefono modelį „Samsung“ bendradarbiavo „Google“ ir „Android“, todėl šiame telefone vartotojai galės sklandžiai naudotis „Facebook“, „WhatsApp“ ir „YouTube“ programėlėmis.

Pirmasis bendrovės sulankstomas išmanusis pasižymi dinaminiu „AMOLED“ ekranu ir turi „AKG“ garsiakalbius. Taip pat naujas telefonas turi pačią universaliausią kamerą – visiškai nesvarbu, kaip vartotojas laiko įrenginį, ar jis užvertas ar išlankstytas, išmaniojo kamera bus visada pasirengusi užfiksuoti norimą kadrą. Įrenginys turi net šešis objektyvus – tris nugarėlėje, du priekyje ir vieną išoriniame viršelyje.

Apie kitus naujus „Samsung“ telefonus skaitykite čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.