Baigėsi trigubų kamerų maratonas – „Nokia“ pristatė telefoną su penkiomis

2019 metais sulaukėme nemažai telefonų su trigubomis kameromis, tarp jų yra ir nesenai pasirodęs „Samsung Galaxy S10“ bei, žinoma, „Huawei P20 Pro“.

„Nokia 9 PureView“ – prabangiai atrodantis telefonas su penkiomis galinėmis kameromis. <br>Scanpix nuotr.  
„Nokia 9 PureView“ – prabangiai atrodantis telefonas su penkiomis galinėmis kameromis. <br>Scanpix nuotr.  
„Nokia 9 PureView“ naudoja visas penkias kameras kaip sistemą, o ne kiekvieną kamerą atskirai.  <br>Scanpix nuotr. 
„Nokia 9 PureView“ naudoja visas penkias kameras kaip sistemą, o ne kiekvieną kamerą atskirai.  <br>Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 25, 2019, 11:14 AM, atnaujinta Feb 26, 2019, 1:56 PM

Tačiau „HMD Global“ – kompanija, kuriai priklauso „Nokia“, pagerino šį rekordą pristatydama „Nokia 9 PureView“ – prabangiai atrodantį telefoną su penkiomis galinėmis kameromis.

Visos kameros yra išdėstytos telefono nugarėlėje, bet dėl to ji tikrai neatrodo apkrautai. Be to, telefono galas yra visiškai plokščias, o pats prietaisas yra 8mm storio. Palyginimui, „iPhone XS“ yra 7,7 mm, o „Samsung Galaxy S10“ – 7,8 mm.

Daugelis tikriausiai atsimena 2012 metais pasirodžiusį „808 PureView“ telefoną, kuris turėjo įspūdingą 48 megapikselių kamerą. „HMD Global“ teigia, kad naujuoju Nokia „PureView“ modeliu bandoma grąžinti praėjusio telefono novatorišką dvasią.

„Nokia 9 PureView“ naudoja visas penkias kameras kaip sistemą, o ne kiekvieną kamerą atskirai. Dvi kameros yra 12 megapikselių spalvos kameros, o likusios trys – yra 12 megapikselių monochrominiai jutikliai.

Telefonu padarytos nuotraukos iš karto keliauja į „Google Photos“ programą, o ne atskirą „Nokia“ galerija. Ten iš karto galima naudotis „Google“ redagavimo įrankiais nuotraukų gražinimui. Be to, telefonas nuotraukas fiksuoja RAW formatu, o tai reiškia, kad visa neapdorota informacija yra išsaugoma. Kadangi „Nokia“ bendradarbiauja su „Adobe Lightroom“ – šias neapdorotas nuotraukas iš karto galima redaguoti savo telefonuose.

Pats telefono korpusas yra pagamintas iš kokybiško aliuminio, o nugarėlėje ir priekyje uždėtas „Gorilla Glass 5“ stiklas. Telefonas kraunasi be laido, piršto antspaudas yra po ekranu, o taip pat yra ir veido atpažinimo funkcija. Telefono ekranas – POLED, taip pat yra 65GB laikinosios RAM atminties. Telefono spalva – vidurnakčio mėlis, o procesorius – „ Qualcomm's Snapdragon 825“.

Telefono kaina prasideda nuo 699 dolerių. Jį jau galima užsisakyti, bet kada telefonai taps prieinami JAV ir Europoje kol kas neaišku.

Parengta pagal „Business Insider“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.