Išankstinė „Samsung“ flagmanų paklausa didesnė, nei tikėtasi

Naujojo „Samsung“ flagmano serijos „Galaxy S10“ išankstiniai užsakymai Baltijos šalyse pusantro karto viršijo planuotus išankstinius pardavimus, rašoma pranešime spaudai.

 „Samsung Galaxy S10+“ (kairėje, apačioje) ir „Samsung Galaxy S10“ (dešinėje, viršuje).<br> A. Rutkausko nuotr.
 „Samsung Galaxy S10+“ (kairėje, apačioje) ir „Samsung Galaxy S10“ (dešinėje, viršuje).<br> A. Rutkausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 4, 2019, 12:40 PM

Vasario 20 d. „Samsung“ pristatyta naujausia „Galaxy S“ serija į rinką atkeliauja su 4 modeliais: „S10+“, „S10“, „S10e“ ir vėliau šiemet pasirodysiančiu „S10“ su 5G ryšio technologija. Naujuosiuose įrenginiuose didžiausi patobulinimai atlikti „AMOLED“ ekrane, naujos kartos kamerose ir galingesniame veikime.

Išankstiniai naujojo flagmano užsakymai parodė, kad „Samsung Galaxy S10“ serija buvo laukiama vartotojų. Per dvi savaites šių išmaniųjų telefonų Baltijos šalyse – taip pat ir Lietuvoje – buvo rezervuota 50 proc. daugiau nei planuota.

Teigiama, kad daugiausiai įrenginių parduota per partnerius – tinklo operatorius, tačiau išaugo ir pardavimai specializuotose „Samsung“ parduotuvėse. Lietuvos vartotojai, kaip ir Latvijos bei Estijos, dažniausiai rinkosi pažangiausią serijos modelį „Galaxy S10+“ – jo užsakymai Lietuvoje sudaro beveik 60 proc. išankstinių pardavimų.

Didžioji dalis užsakytų įrenginių – daugiau kaip 80 proc. – turi 128 GB vidinę atmintį, nors vartotojų dėmesio sulaukė ir 1TB vidinės atminties įrenginiai. Rinkdamiesi telefono spalvą, vartotojai išliko konservatyvūs – dažniausiai rinkosi spindinčios juodos, taip pat spindinčios baltos spalvos įrenginius.

„Samsung“ atstovams antrina „Telia“ telefonų kategorijos vadovas Justas Matulevičius. Pasak jo, naujojo „Samsung“ flagmano pardavimai, lyginant su praėjusios kartos „S9“ serija yra beveik du kartus didesni. „Privatūs ir verslo klientai iš „Telia“ labiausiai pirko S10+ modelį, o populiariausia spalva – juoda. Dar viena aiški tendencija – auga talpos poreikis – beveik penktadalis telefonų yra 512 GB arba 1 TB. Aišku, ir pačios mažiausios talpos telefonas (128 GB) jau savaime yra didelis. Mažiausio susidomėjimo kol kas sulaukė visi S10 ir S10+ žalios spalvos modeliai.“, – teigia J.Matulevičius.

Telefonus „Galaxy S10“ jau nuo penktadienio – kovo 8 d. – bus galima įsigyti Lietuvos mobiliųjų operatorių, elektronikos prekių, firminėse „Samsung“ parduotuvėse bei internete.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.