Kodėl „Galaxy S10“ galima vadinti vienu galingiausiu šių dienų telefonu?

Renkantis naują išmanųjį telefoną daugumos vartotojų pagrindinė sąlyga – greitas įrenginio veikimas ir daugiau galimybių suteikiančios funkcijos. Naujasis „Samsung“ flagmanas „Galaxy S10“ neabejotinai siūlo visa tai ir dar daugiau. Tačiau kokios yra pagrindinės jo savybės, leidžiančios šį išmanųjį vadinti vienu pažangiausiu ir galingiausiu šių dienų telefonu?

Kokios yra pagrindinės jo savybės, leidžiančios šį išmanųjį vadinti vienu pažangiausiu ir galingiausiu šių dienų telefonu? <br>Publicum nuotr. 
Kokios yra pagrindinės jo savybės, leidžiančios šį išmanųjį vadinti vienu pažangiausiu ir galingiausiu šių dienų telefonu? <br>Publicum nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-03-27 13:35, atnaujinta 2019-03-27 13:38

Dalijimasis energija

Naujausi „Galaxy S10“ serijos išmanieji yra pirmieji „Samsung“ įrenginiai, kurie belaidžiu būdu gali dalintis energija su kitais prietaisais. Juose integruota bevielio energijos dalinimosi technologija, leidžianti vartotojams įkrauti „Qi“ belaidį pakrovimo standartą turinčius telefonus ir kitus nešiojamus įrenginius. Pavyzdžiui, išmanųjį laikrodį ar bevieles ausines.

Belaidis įkrovimas itin patogus, nes tam nereikia jokių papildomų laidų: norimą pakrauti įrenginį reikia tiesiog priglausti prie telefono. Ši funkcija tikras išsigelbėjimas netikėtų situacijų metu, kai šalia nėra įkrovimo lizdo, su savimi neturite pakrovėjo arba tiesiog keliaujant. Pavyzdžiui, jei su savimi ketinate pasiimti daugiau įrenginių, laido užteks tik vieno. Naudojant vieną laidinį kroviklį pakrausite kelis prietaisus – laidu prijungtą „Galaxy S10“ ir kitą įrenginį bevieliu būdu.

Mokymasis iš vartotojų įpročių

Kiekvienas mūsų naudojantis telefonu turi savo individualius įpročius. Tad tam, kad patenkintų skirtingus vartotojų poreikius, kompanija „Galaxy S10“ serijos modeliuose įdiegė pažangią dirbtinio intelekto technologiją. Ji pati optimizuoja įrenginio veikimo našumą, įsisavindama unikalius asmeninius vartotojo įpročius.

Kaip tai veikia? Telefonas prisitaiko prie vartotojo elgsenos ir jo įpročių, sureguliuoja programėlių veikimą, automatiškai reguliuoja baterijos, procesoriaus, atminties ir net įrenginio temperatūrą. Taip pat telefonas pats atpažįsta, kokias programas vartotojas naudoja dažniausiai ir paspartina jų veikimą, o tas, kurių beveik nenaudoja – sulėtina. Taip yra sureguliuojamas energijos paskirstymas tam, kad kuo ilgiau būtų galima naudotis telefonu jo nekraunant.

Naujieji flagmanai taip pat turi baterijos veikimą optimizuojantį „Adaptive Power Saving“ režimą. Jis priskiria programėles penkioms grupėms pagal tai, kaip dažnai jos naudojamos, ir taip tausoja energiją reguliuodamas jos suvartojimą.

Išmanus „Wi-Fi“ tinklas

Daugelis yra susidūrę su problema, kai viešose vietose prisijungus prie „Wi-Fi“ tinklo, ryšys veikia lėtai ar dažnai atsijungia. „Galaxy S10“ modeliuose integruotas išmanus „Wi-Fi“ leidžia užmiršti visas anksčiau patirtas spragas ir bevieliu internetu naudotis dar saugiau.

Pirmiausia, „Intelligent Wi-Fi“ funkcija leidžia vartotojams nepertraukiamai ir sklandžiai nuo „Wi-Fi“ prisijungti prie LTE tinklo ir atvirkščiai. Todėl vartotojai gali būti ramūs, jei, pavyzdžiui, siunčiant laišką, telefonas atsijungė nuo „Wi-Fi“ tinklo – ryšys nenutrūkdamas pats prisijungs prie jūsų asmeninio mobiliojo ryšio ir laiško siuntimas nebus nutrauktas. Pažangi ryšio sistema taip pat praneša apie galimai riziką keliančius „Wi-Fi“ tinklus.

„Galaxy S10“ įrenginiai yra pirmieji, kurie gali pasigirti naujos kartos „Wi-Fi 6“ technologija, leidžiančia mėgautis net iki 20 proc. greitesniu internetu. Taip pat patobulintas „Wi-Fi“ ryšys sunaudoja mažiau energijos nei kiti „Wi-Fi“ standartai, tad vartotojai galės naršyti dar ilgiau.

Galimybė nuveikti daugiau

Mobiliajame integruota patobulinta LTE technologija pirmą kartą vartotojams leis duomenis atsisiųsti ir naršyti iki 2.0 Gbps. Palyginimui, „Galaxy S9“ atsisiuntimo greitis siekė 1.2 Gbps. Taip pat naujausi įrenginiai pasižymi naujos kartos procesoriumi, kuris yra pagamintas naudojant 8nm lustą. Jis CPU našumą pagerina 29 proc., o GPU – 37 proc., lyginant su „Galaxy S9“.

Galiausiai, „Galaxy S10“ serijos modeliai pasižymi didžiausia „Galaxy“ įrenginių talpa. Pavyzdžiui, flagmaną „Galaxy S10+“ galima įsigyti net su 1 TB vidine atmintimi ir dar papildomai įdėti 512 GB „Micro SD“ kortelę. Ką tai duoda? Į 1,5 TB talpos atmintį galima sutalpinti apie 768 filmus (jei vienas filmas vidutiniškai užima 2 GB) ir dar užtektų atminties nuotraukoms, vaizdo įrašams ir programoms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.