Paskaičiavo, kiek iš tikrųjų kainuoja „Samsung S20 Ultra“: gobšumas ar logiškas skirtumas?

„Samsung“ neseniai pristatė „Galaxy S20 Ultra“ flagmaną, tapusį brangiausiu „Galaxy S“ serijos išmaniuoju per visą istoriją.

Atliktas tyrimas patvirtino tai, jog šis modelis ne tik yra vienas brangiausiai parduodamų, bet ir vienas brangiausiai pagaminti kainuojančių telefonų.<br> A. Rutkausko nuotr.
Atliktas tyrimas patvirtino tai, jog šis modelis ne tik yra vienas brangiausiai parduodamų, bet ir vienas brangiausiai pagaminti kainuojančių telefonų.<br> A. Rutkausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 14, 2020, 2:03 PM

Nepriklausomi ekspertai ėmėsi ardyti naująjį įrenginį – ir apskaičiavo, kiek gamintojui kainuoja pagaminti šį telefoną.

Skaičiavimams buvo pasirinktas Pietų Korėjai skirtas SM-G988N modelis su 12GB RAM ir 256GB vidinės atminties. Stebina tai, kad ne ekranas ir ne procesorius yra brangiausia šio įrenginio dalis. „Galaxy S20 Ultra“ telefone brangiausias komponentas yra kameros, kainuojančios 107,5 JAV dolerių. Bet aiškiai pastebimas kameros kainos augimas su kiekvienu nauju į rinką išleidžiamu telefonu, tikėtina, taps tendencija.

„Snapdragon 865“ procesorius įkainotas 81 JAV dol., o ekranas – 67 JAV dol.. Svarbu nepamiršti, kad „Snapdragon 865“ yra dvigubai brangesnis nei jo pirmtakas – tad neturėtų stebinti, kad nauju procesoriumi varomi flagmanai bus brangesni nei praėjusių metų telefonai.

„Techinsights“ ataskaita parodė, kad pagaminti „Galaxy S20 Ultra“ gamintojui kainuoja 528,5 JAV dol. – ir tai yra tris kartus mažesnė kaina, nei galime išvysti parduotuvėse. Tačiau svarbu atkreipti dėmesį į tai, kad į šią sumą įeina tik komponentų gamybos kaina ir tyrime neatsispindi gamintojo išlaidos technologijų vystymui, reklamai, mokesčiams ir kt.

Žinoma, tai tikrai nereiškia, kad „Samsung“ neuždirba įspūdingų sumų iš „S20 Ultra“ pardavimų – bet atliktas tyrimas patvirtino tai, jog šis modelis ne tik yra vienas brangiausiai parduodamų, bet ir vienas brangiausiai pagaminti kainuojančių telefonų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.