„Sony“ pristatė telefoną, paliekantį įspūdį tiek techninėmis galimybėmis, tiek kaina

Japonijos milžinė „Sony“ antradienį pademonstravo naująją „A1“ kamerą – tačiau tai nebuvo vienintelė naujiena iš kompanijos stovyklos. Kartu su naująja pilno kadro kamera dienos šviesą išvydo ir naujas išmanusis telefonas, kuris išsiskirs ne tik unikaliomis savybėmis, bet ir įspūdinga kaina.

 Naujasis „Sony Xperia Pro“ išmanusis telefonas bus prieinamas tik JAV rinkoje, tačiau jo kaina ir kai kurios savybės nustebins daugelį.<br>  „Sony“ nuotr.
 Naujasis „Sony Xperia Pro“ išmanusis telefonas bus prieinamas tik JAV rinkoje, tačiau jo kaina ir kai kurios savybės nustebins daugelį.<br>  „Sony“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 27, 2021, 11:42 AM

Naujasis „Sony Xperia Pro“ išmanusis telefonas bus prieinamas tik JAV rinkoje, tačiau jo kaina ir kai kurios savybės nustebins daugelį. Visų pirma, šis įrenginys kainuos net 2500 JAV dolerių (maždaug 2060 eurų) – o tai yra įspūdinga suma, atsižvelgiant į tai, jog telefonas nepasižymi sulenkiamu ekranu, kas šiuo metu tampa itin populiaru.

Viena pagrindinių priežasčių, dėl ko šis telefonas toks brangus, yra keturios 5G (mmWave) antenos, o taip pat ir micro-HDMI jungtis, kuri leis naująjį „Xperia Pro“ flagmaną naudoti kaip išorinį ekraną su „Sony Alpha“ fotokameromis. Naudojantis 5G antenomis vartotojas turės galimybę prisijungti prie FTP serverio bei akimirksniu perkelti nuotraukas ar vaizdo įrašus, užfiksuotus „Sony“ kamera.

Be šių išskirtinių galimybių, naujasis „Xperia Pro“ modelis pasižymi ir įspūdingu 4K raiškos OLED ekranu su HDR palaikymu. Išmaniojo telefono ekrano įstrižainė siekia 6,5 colio ir tai yra vienintelis įrenginys rinkoje, turintis tokio tipo ekraną. Negana to, „Sony“ šiame flagmane įmontavo „Qualcomm Snapdragon 865“ procesorių, 12 GB operatyviosios (RAM) bei 512 GB vidinės atminties.

Išmaniojo telefono nugarėlėje – keturios kameros, iš kurių net trys aprūpintos 12 MP raiškos vaizdo jutikliais. „Sony Xperia Pro“ turės teleobjektyvą, itin plataus kampo kamerą ir, žinoma, pagrindinį jutiklį. Ketvirtoji kamera – 0,3 MP gylio jutiklis. Priekinėje telefono dalyje yra ir 8 MP raiškos vaizdo jutikliu aprūpinta asmenukių kamera. Šio įrenginio veikimą palaikys 4000 mAh talpos baterija su 21 W greituoju įkrovimu.

Verta paminėti ir tai, jog „Xperia Pro“ modelis turi stereo garsiakalbius, o taip pat ir 3,5 mm ausinių lizdą, kuris vis rečiau sutinkamas išmaniuose telefonuose. Kaip jau minėta, „Sony“ šią naujieną pristatė tik JAV rinkai, ir informacijos apie šio flagmano pasirodymą kituose regionuose kol kas nėra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.