Vis labiau populiarėjančios inovacijos keičia valymo paslaugų darbo rinką

Per pandemiją išpopuliarėjęs darbas nuotoliu, intensyvus energijos taupymas ir nekvalifikuotos darbo jėgos trūkumas – tai trys šiuo metu bene opiausios problemos, su kuriomis susiduria valymo paslaugas teikiančios verslo įmonės.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 27, 2022, 12:14 PM

Gediminas Viselga, prekės ženklui „North Clarity“ atstovaujančios valymo įmonės vadovas, įsitikinęs, kad į šiuos pokyčius negalima numoti ranka tikintis, kad viskas savaime susitvarkys – būtina reaguoti investuojant į naujas valymo technologijas.

Retesnis valymas, taupoma elektra

Pašnekovas pastebi, kad šių dienų valymo tendencijos keičiasi labai dinamiškai. Dėl pandemijos stipriai išpopuliarėjęs nuotolinio darbo modelis lemia tai, kad retėja valymo paslaugų periodiškumas. Pavyzdžiui, anksčiau biuras buvo valomas 5 kartus per savaitę, o dabar ne viena įmonė valymo periodiškumą mažina iki 2–3 kartų per savaitę. Mažiau užsakoma ir pačių valymo paslaugų – atsisakoma budinčių tvarkytojų, naktinių valymų.

Pastaraisiais mėnesiais susiduriama ir su kitu iššūkiu – poreikiu taupyti energiją. „Siekis taupyti energetinius išteklius turi didelę įtaką valymo verslui. Dėl pastaruoju metu išaugusių elektros kainų įmonės visais būdais siekia mažinti elektros kaštus, todėl vis dažniau naktimis objektuose išjungiamos šviesos. Esame priversti prisitaikyti ir ieškoti optimalių būdų, kurie užtikrintų tą pačią paslaugos kokybę, tačiau padėtų taupyti kaštus tiek klientui, tiek mums. Siekdami taupyti ir tuo pat metu išlaikyti kokybės standartą, nusprendėme sukurti naują darbo modelį – valymui pasitelkti inovacijas, o tiksliau – robotą plovimo mašiną, kuris gali dirbti visiškoje tamsoje. Taip taupomos elektros sąnaudos, o valymo darbai vyksta“, – pasakoja G. Viselga.

Itin didelis darbo našumas

Dar viena priežastis, paskatinusi įsigyti robotą plovimo mašiną, buvo jo galimybės – įrenginys be pertraukų gali dirbti 8–10 valandų.

Pasak valymo paslaugas teikiančios įmonės vadovo, toks įrenginio našumas padeda spręsti ir kitą verslo problemą – darbo jėgos trūkumą, kuri dažnai labai riboja valymo paslaugas teikiančių įmonių darbą.

„Ši naujovė, kurią Lietuvoje pristatome pirmieji, stebina savo techninėmis galimybėmis, todėl naudosime ją didžiausiam prekybos ir laisvalaikio centrui MEGA Kaune valyti. Šis objektas itin tinkamas tokiai įrangai, kadangi valomas plotas siekia 22 000 kv. m.“, – apie naujos technologijos pritaikymą kalba G. Viselga.

Investicija atsipirks po kelerių metų

Ši valymo paslaugų inovacija pareikalavo daugiau nei 60 tūkst. eurų investicijų. Skaičiuojama, kad ji turėtų atsipirkti per 3–4 metus.

„Šiais metais papildomai investavome į akumuliatorinius valymo įrenginius – siurblius, siurblius kuprines, vertikalias grindų plovimo mašinas“, – pasakoja įmonės vadovas ir priduria, kad ši investicija ir pirkinys dera su įmonės siekiu paslaugoms teikti pasitelkti inovacijas, kurios leidžia išsiskirti iš konkurentų ir garantuoja aukščiausius standartus atitinkančias paslaugas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.