„Google Earth“ padėjo atrasti dar nežinomas Egipto piramides

Programa „Google Earth“ padėjo atrasti Egipte du anksčiau nežinomus, žemėmis užneštus piramidžių kompleksus, praneša „Daily Mail“. Atradimą padarė amerikiečių mokslininkė archeologė Angela Micol, studijuodama iš palydovų fotografuotus vaizdus. A. Micol nurodė dvi galimas sritis prie Nilo baseino, turinčias neįprastos formos piliakalnių.

Pirmoji vietovė yra šalia Nilo Aukštutiniame Egipte, apie 19 km nuo Abu Sidhum miesto. Čia matyti apie 190 m pločio trikampis plokščiakalnis, kuris yra beveik tris kartus didesnis už Didžiąją Gizos, arba Cheopso, piramidę.<br>„Google Earth“
Pirmoji vietovė yra šalia Nilo Aukštutiniame Egipte, apie 19 km nuo Abu Sidhum miesto. Čia matyti apie 190 m pločio trikampis plokščiakalnis, kuris yra beveik tris kartus didesnis už Didžiąją Gizos, arba Cheopso, piramidę.<br>„Google Earth“
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 14, 2012, 1:26 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 9:19 AM

Vienoje jų matyti apie 190 m pločio trikampis plokščiakalnis, kuris yra beveik tris kartus didesnis už Didžiąją Gizos, arba Cheopso, piramidę.

Dabar A. Micol, esanti iš Šiaurės Karolinos, planuoja apsilankyti tose vietovės ir įsitikinti, ar tai tikrai senovinių piramidžių vietos.

Pirmoji vietovė yra šalia Nilo Aukštutiniame Egipte, apie 19 km nuo Abu Sidhum miesto.

Jeigu čia pastebėta plynaukštė reiškia tikros piramidės liekanas, tai būtų didžiausia kada nors rasta piramidė.

„Geriau įsižiūrėjus matyti, kad ši plynaukštė turi labai plokščią viršų ir keistai simetrišką trikampio formą, kuri bėgant laikui buvo smarkiai apardyta“, – sako A. Micol.

Antroji vietovė yra beveik 150 km į šiaurę. Čia yra stačiakampio formos apie 42 m pločio plynaukštė.

„Ji turi atskirą kvadratinį centrą, labai neįprastą tokio dydžio piliakalniams. Žvelgiant iš viršaus, tai atrodo labai panašu į piramidę“, – sako mokslininkė.

Moksliniu požiūriu abi vietovės labai svarbios, nes iki šiol beveik visos žinomos piramidės buvo pastatytos aplink Kairą. A. Micol atrastos vietovės yra gerokai piečiau.

Tai ne vienintelis archeologinis atradimas, padarytas „Google Earth“. Pernai gegužę amerikiečių egiptologė Sarah Parcak atrado 17 prarastų piramidžių.

Ir pati A. Micol, naudodamasi šia programa, atrado povandeninį miestą prie Jukatano pusiasalio Meksikoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.