Dešimtmečio vokiečio palėpėje rasta mumija suklaidino net ekspertus

Dešimtmetis vokietis berniukas Alexanderis Kettleris iš Dypholco buvo įsitikinęs, kad močiutės palėpėje rado egiptiečių mumiją. Radinys suintrigavo ir mokslininkus. Ištyrus rentgenu, mumija pasirodė tikra. Bet galiausiai išvynioję mumiją, kuri, kaip buvo įtariama, galėjo būti 2 tūkst. metų senumo, ekspertai pamatė, kad ji padaryta iš plastiko, rašo „Daily Mail“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 26, 2013, 3:40 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 6:36 PM

Mokslininkai teigia, kad juos apgavo chemikalai, dėl kurių „mumijos“ kaulai, peršvietus rentgenu, atrodė tikri.

„Mumija buvo išvyniota, ir mes gana greitai pamatėme, kad jos sudedamosios dalys visai ne senovinės“, - sakė prokuroras Lutzas Gaebleris.

Mumija turėjo tikrą kaukolę, bet joje įstrigęs strėlės antgalis – iš vaikiško žaislo.

Ažiotažas dėl vadinamosios „Dypholco mumijos“ kilo rugpjūčio pradžioje, kai berniukas ją rado namo palėpės kampe, mediniame sarkofage.

Berniuko tėvas Lutzas Wolfgangas Kettleris spėjo, kad jo tėvas mumiją galėjo nusipirkti kelionėje šeštajame dešimtmetyje, kai dar vyko prekyba mumijomis.

Nors peršvietus rentgenu mumija atrodė tikra, egiptologams abejonių sukėlė užrašai ant jos sarkofago ir kai kurie kiti požymiai.

Focus.de kalbintas egiptologas iš Miuncheno Alexanderis Schutze jau anksčiau sakė, kad hieroglifai ant sarkofago beprasmiai, kūno proporcijos nenatūralios, neteisingas rankų sudėjimas.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.