S. Brightman neatsisako planų tapti 8-ąja kosmoso turiste

Britų sopranas Sarah Brightman atidėjo pasirengimus savo planuojamam komerciniam skrydžiui į kosmosą, bet neketina atsisakyti tos galimybės, penktadienį pranešė Rusijos kosmoso agentūra.

S.Brightman už kelionę į kosmosą jau sumokėjo apie 52 mln. JAV dolerių.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
S.Brightman už kelionę į kosmosą jau sumokėjo apie 52 mln. JAV dolerių.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 16, 2015, 3:06 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 9:17 PM

S.Brightman, pagarsėjusi vaidmenimis miuzikluose, sukurtuose jos buvusio vyro Andrew Lloydo Webberio, atvyko į Maskvą ir šią savaitę turėjo pradėti treniruotes prieš skrydį, planuojamą surengti ateinantį spalį. Kaip pranešama, dainininkė už tą kelionę jau sumokėjo apie 52 mln. JAV dolerių (60,9 mln. eurų).

Tačiau 54 metų žvaigždė atidėjo mokymus netoli Maskvos esančiame Žvaigždžių miestelyje ir išvyko iš Rusijos aplankyti savo sergančios motinos, agentūros „Roskosmos“ pilotuojamųjų skrydžių programos vadovas Aleksejus Krasnovas sakė valstybinei naujienų agentūrai ITAR-TASS.

„Ji išvyko dėl šeimos priežasčių, bet pažadėjo būti Maskvoje sekmadienį“, – nurodė jis.

Pareigūnas atmetė kalbas, kad S.Brightman gali užleisti savo vietą 51 metų japonų verslininkui Satoshi Takamatsu, reklamuojančiam kosmoso turizmą ir šiuo metu taip pat pradedančiam pasiruošimus skrydžiui.

„Nėra jokių ženklų, kad ji atsisakys skrydžio“, – sakė A.Krasnovas.

Vienas Jurijaus Gagarino kosmonautų rengimo centro pareigūnas sakė ITAR-TASS, kad S.Brightman turėjo susitikti su jo darbuotojais ketvirtadienį, bet „ji peršalo, ir dabar viskas atidėta iki kitos savaitės“.

S.Brightman, kurios pirmuoju hitu tapo 8-ojo dešimtmečio disko muzikos himnas „I lost my heart to a starship trooper“ („Atidaviau širdį erdvėlaivio kariui“), 2012 metais paskelbė tapsianti 8-ąją kosmoso turiste.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.