Robotą „Curiosity“ remontuoja... marsietis?

Mokslininkai jau seniai bando išsiaiškinti, ar Marse kada nors egzistavo gyvybė. O gal kaimyninėje planetoje sąlygos jai tebėra palankios? Sąmokslo teorijų kūrėjai teigia, kad NASA jau seniai žino atsakymą, tik slepia jį nuo visuomenės. Naujas to „įrodymas“ – „Curiosity“ šešėlio nuotrauka, į kurią žiūrint susidaro įspūdis, jog marsaeigį remontuoja į žmogų panaši būtybė.

„Curiosity“ šešėlio nuotrauka sudaro įspūdį, kad robotą remontuoja į žmogų panaši būtybė.<br>NASA/JPL-Caltech nuotr.
„Curiosity“ šešėlio nuotrauka sudaro įspūdį, kad robotą remontuoja į žmogų panaši būtybė.<br>NASA/JPL-Caltech nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 26, 2015, 2:33 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 1:34 AM

Sprendžiant iš šešėlio, atrodo, kad ši būtybė yra palinkusi ir taiso kažką roboto viršuje. Panašu, kad ši būtybė vilki specialų kostiumą su deguonies (ar kitų medžiagų) balionais, tačiau nedėvi skafandro, o ant galvos styro trumpi plaukai, rašo Dailymail.co.uk.

Ši nuotrauka sukėlė diskusijų bangą ateivių medžiotojų portale „UFO Sightings Daily“. Įrašo autoriai kelia tris hipotezes:

1. „Curiosity“ niekada neskrido į Marsą ir tebėra Žemėje, o jį remontuoja ir prižiūri žmonės;

2. Į Marsą jau yra nuskridusių žmonių, kurie įsikūrė apleistose ateivių bazėse;

3. Prie kaimyninėje planetoje esančių žmonių robotų lenda ateiviai.

Sutapimas ar ne – neseniai programišius Gary McKinnonas pareiškė nugvelbęs slaptus dokumentus iš JAV vyriausybės, kuriuose yra įrodymų apie nežemiškų būtybių egzistavimą.

Vis dėlto kiti komentatoriai mano, kad šešėlio panašumas į žmogų ar kitą būtybę tėra sutapimas. „Tai patvirtina faktą, kad šie dalykai tiesiogine šių žodžių prasme slypi šešėliuose ir žaidžia su mūsų vaizduote“, – teigė knygos „UFO Investigations Manual“ autorius Nigelis Watsonas.

Gruodį su „Curiosity“ dirbantys mokslininkai paskelbė, kad robotas Marse aptiko metano dujų likučių. Tai gali būti įrodymas, kad šioje planetoje egzistuoja gyvybė.

Per du mėnesius vykusius matavimus vidutinis metano kiekis padidėjo dešimt kartų, po to vėl išsisklaidė. Nors metano dujos galėjo susiformuoti tiesiog vykstant geologiniams procesams, tai – geras atspirties taškas tolimesniuose Marso tyrinėjimuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.