„Apollo 11“: istorinį skrydį prisimenant

Istorijos akiratyje įsimintina data – 1969 m. liepos 20 diena, kai natūralus Žemės palydovas Mėnulis tapo pirmuoju dangaus kūnu, kurio paviršiuje išsilaipino žmogus. Vakar, liepos 24 dieną, suėjo 47 metai nuo misijos pabaigos.

Misijos metu astronautai ėmė Mėnulio grunto pavyzdžius, padarė Mėnulio paviršiaus nuotraukų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Misijos metu astronautai ėmė Mėnulio grunto pavyzdžius, padarė Mėnulio paviršiaus nuotraukų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

86milijardai.lt

Jul 25, 2016, 2:11 PM, atnaujinta May 17, 2017, 8:37 PM

Vykdant NASA „Apollo“ erdvėlaivių programą 1969 metais buvo įvykdytas pirmasis pilotuojamas skrydis, kurio tikslas – Mėnulis. Vykdant šį projektą „Apollo 11“ erdvėlaiviu, kurį į kosminę erdvę iškėlė raketa „Saturn V“, Mėnulio link pakilo astronautai Neilas Armstrongas ir Buzzas Aldrinas.

Dėl jų žmonija pirmą kartą pamatė gamtinį Žemės palydovą iš taip arti. Šio kosminio kūno paviršiuje liko įspaustas astronauto N.Armstrongo pėdos įspaudas, nes jis pirmasis išlipdamas iš nusileidimo modulio „Eagle“ žengė pirmąjį žingsnį Mėnulio paviršiuje. Astronautai Mėnulio grunte taip pat įsmeigė Jungtinių Amerikos Valstijų vėliavą.

Nors nusileidimas Mėnulio paviršiuje buvo sudėtingas ir komplikuotas, astronautai savo misiją įvykdė puikiai ir praleidę Mėnulyje 3 valandas sėkmingai sugrįžo atgal į Žemę. Savo misijos metu jie ėmė Mėnulio grunto pavyzdžius, padarė Mėnulio paviršiaus nuotraukų.

„Saturn V“ raketos buvo pakankamai sudėtingos, sudarytos iš trijų pakopų, kurių bendras aukštis siekė net 36 aukštų pastatą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.