NASA pripažino, kad prarado žmogaus buvimo Mėnulyje įrodymų originalus

Originalūs įrašai iš pirmojo žmogaus nusileidimo, vykusios prieš 40 metų, buvo ištrinti, o jų laikmenos – pernaudotos naujiems įrašams, pripažįsta NASA. Bet tuoj pat ir pasidžiaugia, kad visas turinys dabar jau yra atstatytas, ir dabar jis atrodo net dar geriau.

Žmogaus nusileidimas mėnulyje 1969-aisiais.<br>Vida Press nuotr.
Žmogaus nusileidimas mėnulyje 1969-aisiais.<br>Vida Press nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 12, 2017, 9:38 PM

NASA pristatė pirmus pavyzdžius iš skaitmenizuotos vaizdo medžiagos, dokumentuojančios kaip Neilas Armstrongas ir Buzzas Aldrinas -žingsniuoja mėnulio paviršiumi.

Pilni įrašai, kuriuos dabar tvarko Kalifornijoje įsikūrusi kompanija „Lowry Digital“, bus publikuoti rugsėjį. Tuo tarpu jau pristatytus pavyzdžius galima rasti svetainėje www.nasa.gov

Kad niekas nežino, kur yra originalieji pirmojo pasivaikščiojimo po mėnulį įrašai, NASA pripažino dar 2006-aisiais. Ir nuo tada NASA’os Goddardo Kosminių skrydžių centro inžinierius Richardas Nafzgeris jų ieškojo.

Geros naujienos, kad jis atrodo, kur juostos dingo. Blogos naujienos, kad paaiškėjo, jog juostos pateko tarp 200 000 tūkstančių juostų, kurios buvo magnetiškai ištrintos ir paruoštos naujam naudojimui, taip taupant pinigus.

Laimei, išliko šių juostų kopijos, saugomos CBS naujienų archyve, o taip pat Džonsono Kosmoso centro saugykloje.

Kompanija „Lowry Digital“ buvo pasirinkta todėl, kad ji turi didelę patirtį restauruojant ir skaitmenizuojant senus Holivudo filmus. Ir nors kompanija susijusi su Holivudu, R.Nafzgeris nė kiek nesijaudina kad tai įpūs liepsną konspiracijos teorijos, esą žmogus taip niekada ir nebuvo Mėnulyje, o nusileidimas buvo surežisuotas ir nufilmuotas karinėje bazėje, gerbėjų diskusijose ir galvose.

„Kompanija tiesiog restauruoja istorinę vaizdo medžiagą. Manęs nejaudina, iš kur yra ta kompanija“ - teigia R.Nafzgeris. „Juk jie vis tiek tikės tuo, kuo nori tikėti“ - antrina „Lowry“ vadovas Mike’as Inchalikas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.