Įvyko viena juokingiausių konferencijų pasaulyje

Lapkričio pradžioje (9-10 dienomis) Raleigho mieste Šiaurės Karolinoje įvyko kasmetinė Tarptautinė plokščios Žemės konferencija. Renginyje dalyvavo apie 400 žmonių iš viso pasaulio.

 Lapkričio pradžioje (9-10 dienomis) Raleigho mieste Šiaurės Karolinoje įvyko kasmetinė Tarptautinė plokščios Žemės konferencija.<br> 123RF iliustr.
 Lapkričio pradžioje (9-10 dienomis) Raleigho mieste Šiaurės Karolinoje įvyko kasmetinė Tarptautinė plokščios Žemės konferencija.<br> 123RF iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 20, 2017, 10:13 AM, atnaujinta Nov 20, 2017, 10:16 AM

Konferencijoje pranešimus, iškalbingai pavadintus maždaug „NASA ir kiti kosmoso melai“, „Konvencinio mokslo melų demaskavimas“, skaitė įvairūs žymūs Plokščios Žemės (PŽ) sąmokslo teorijos šalininkai. Bilietai kainavo nuo 109 iki 249 JAV dolerių.

„IFL Science“ autorius Jonathanas O'Callaghanas pasakoja, kad šių metų susirinkimas buvo daug populiaresnis už ankstesnius.

„O pažiūrėjus kai kurių pranešimų įrašus, nejučia kyla abejonės dėl ryšio tvirtumo tarp sveiko proto ir pranešėjų. Tai iliustruoti galėtų garsaus plokščiažemio ir „YouTube“ kanalo autoriaus Marko Sargento atsakymai“, – rašo J. O'Callaghanas.

„Norėčiau sužinoti, ar tokie žmonės, kaip Elonas Muskas, įkūręs „SpaceX“ programą, kai jie pagamins raketą, galinčią pasiekti skliautą… ar jie atsitrenks į jį ir iškart sprogs, ar nuslys pakraščiu?“- buvo paklausta renginyje.

„Gerai. iš tiesų, Elonas Muskas – ką jis sako – yra grynas melas“, – aidint auditorijos aplodismentams pareiškia „M.Sargentas. – „Elonas Muskas tiesiog kas savaitę traukia nesąmones iš savo sėdimosios.“

„Nepaisant kontroversiškų nuomonių, nors Žemė akivaizdžiai ir nėra plokščia, aš nepergyvenu, kad šie žmonės susirenka. Juk visiems patinka būti apsuptiems bendraminčių“, – rašo J. O'Callaghanas. – „Tačiau būtų geriau, jei visas šis PŽ dalykas ir apsiribotų tokiais negausiais renginiais. Nes dabar jau ir žymūs krepšinio žaidėjai bei muzikantai pasisako palaikydami šią idėją, o tai, pripažinkite, nieko gero.“

Artimu metu panašūs renginiai numatomi Londone ir Sidnėjuje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.