Mėnulio nuotrauka – kokios dar nematėte

Jei taip atsitiko, kad pražiopsojote įspūdingą pirmąjį 2020 m. Mėnulio ketvirtį, astrofotografas Andrew McCarthy pasiruošęs jums padėti.

Viskas, ko prireikė – „tik“ 100 000 nuotraukų, kurias sujungus pavyko perteikti tiek kosminį šaltumą, tiek netikėtai gyvą spalvingumą.<br> Andrew McCarthy nuotr.
Viskas, ko prireikė – „tik“ 100 000 nuotraukų, kurias sujungus pavyko perteikti tiek kosminį šaltumą, tiek netikėtai gyvą spalvingumą.<br> Andrew McCarthy nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-01-09 07:53

Viename iš iki šiol kada nors detaliausių užfiksuotų mūsų palydovo vaizdų Mėnulio entuziastas sugebėjo užfiksuoti natūralų Žemės palydovą su pačiomis smulkiausiomis jo detalėmis, atkreipia dėmesį „Science Alert“.

Viskas, ko prireikė – „tik“ 100 000 nuotraukų, kurias sujungus pavyko perteikti tiek kosminį šaltumą, tiek netikėtai gyvą spalvingumą – ir atskleisti tikrąją mūsų kaimyno išvaizdą.

Įspūdinguose vaizduose, kuriais dalijasi A.McCarthy, aiškiai matosi kiekvienas šešėlis, ugnikalnis, plyšys ir lavos srautas. Net spalvos yra tikros – ir jos atskleidžia skirtingus elementus, iš ko sudarytas Mėnulis.

„Šis pirmasis Mėnulio ketvirtis taip pat yra vienas iš geriausių, norint pademonstruoti kraterių detales“ – savo „Instagram“ paskyroje paaiškina McCarthy. – Kadangi ilgi šešėliai (išilgai) terminatoriaus* išties priverčia detales išsiskirti iš bendro fono“.

Ryškiausias ir didžiausias objektas mūsų nakties danguje dar niekada neatrodė taip ryškiai.

________

* Terminatorius – linija tarp dieninės ir naktinės planetos (ar kito dangaus kūno, pvz. asteroido) pusių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.