Kapsulės paleidimas į TKS atšauktas likus kelioms minutėms iki starto

Sekmadienį turėjęs įvykti amerikiečių krovininio erdvėlaivio „Cygnus“ paleidimas į Tarptautinę kosminę stotį (TKS) dėl techninių priežasčių buvo atšauktas, sekmadienį pranešė JAV Nacionalinė aeronautikos ir kosmoso administracija (NASA).

 „Cygnus“ turėjo būti paleista naudojant raketą nešėją „Antares“ pirmadienį 0 val. 44 min. Lietuvos laiku iš NASA Volopo kosminio centro.<br> AFP / Scanpix nuotr.
 „Cygnus“ turėjo būti paleista naudojant raketą nešėją „Antares“ pirmadienį 0 val. 44 min. Lietuvos laiku iš NASA Volopo kosminio centro.<br> AFP / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 10, 2020, 10:15 AM

Bendrovės „Northrop Grumman“ kapsulės paleidimas buvo atšauktas likus mažiau nei trims minutėms iki starto dėl nesklandumų antžeminėse valdymo sistemose.

„Cygnus“ turėjo būti paleista naudojant raketą nešėją „Antares“ pirmadienį 0 val. 44 min. Lietuvos laiku iš NASA Volopo kosminio centro, esančio to paties pavadinimo saloje prie JAV Virdžinijos valstijos Atlanto vandenyno pakrantės.

Kadangi šią savaitę prognozuojami lietingi ir apsiniaukę orai, raketos startas atidedamas mažiausiai iki ketvirtadienio.

„Cygnus“ turėjo pristatyti į TKS 3,6 tonos sveriantį krovinį, įskaitant maisto atsargas , taip pat įrangą ir medžiagas dešimtims mokslinių tyrimų.

TKS aprūpinimą atsargomis pagal sutartį su NASA taip pat vykdo bendrovė „SpaceX“. Jos krovinių kapsulė „Dragon“ turėtų būti paleista kovą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.