Du į TKS turėję skristi rusai bus pakeisti kitais kosmonautais

Rusijos kosmoso agentūra trečiadienį pranešė, kad du jos kosmonautai, kuriuos planuota siųsti į Tarptautinę kosminę stotį (TKS), dėl medicininių priežasčių bus pakeisti kitais kosmonautais.

 Rusijos kosmoso agentūra trečiadienį pranešė, kad du jos kosmonautai, kuriuos planuota siųsti į Tarptautinę kosminę stotį (TKS), dėl medicininių priežasčių bus pakeisti kitais kosmonautais.<br> NASA nuotr.
 Rusijos kosmoso agentūra trečiadienį pranešė, kad du jos kosmonautai, kuriuos planuota siųsti į Tarptautinę kosminę stotį (TKS), dėl medicininių priežasčių bus pakeisti kitais kosmonautais.<br> NASA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-02-20 08:43, atnaujinta 2020-02-20 08:52

„Roskosmos“ nurodė, kad į TKS balandžio 9 dieną turėjusius skristi Nikolajų Tichonovą ir Andrejų Babkiną pakeis Anatolijus Ivanišinas ir Ivanas Vagneris.

NASA atstovas Robas Naviasas Hiustone įsikūrusiame Johnsono kosminiame centre sakė, kad amerikiečių astronautas Chrisas Cassidy (Krisas Kasidis), kuris treniravosi su N. Tichonovu ir A. Babkinu, liks įguloje ir skris į TKS su kitais dviem rusais.

„Roskosmos“ pilotuojamųjų skrydžių programos vykdomasis direktorius Sergejus Krikaliovas, kurį citavo Rusijos naujienų agentūros, sakė, kad tuos rusų kosmonautus teks pakeisti dėl nenurodytų medicininių priežasčių.

Vienas iš kosmonautų „laikinai nėra tinkamas“ misijai, teigė S. Krikaliovas. Daugiau detalių jis nepateikė.

Rusijos naujienų agentūra RIA pranešė, kad N. Tichonovas per treniruotes patyrė kažkokį sužalojimą.

TKS šiuo metu dirba NASA astronautai Jessica Meir ir Andrew Morganas bei rusų kosmonautas Olegas Skripočka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.