Raketai nešėjai „Electron“ nepavyko iškelti į orbitą palydovų

Raketai nešėjai „Electron“ šeštadienį nepavyko iškelti į orbitą dviejų amerikiečių bendrovės „BlackSky“ Žemės nuotolinio stebėjimo palydovų, o avarinė situacija įvyko paleidus antrosios pakopos variklius. Apie tai pranešė raketos kūrėja „Rocket Lab“.

Raketa „Electron“ pirmasis skrydis įvyko 2017-aisiais, nepavykusioji misija buvo 20-asis šio tipo raketos skrydis.<br>„Reuters/Scanpix“ nuotr.
Raketa „Electron“ pirmasis skrydis įvyko 2017-aisiais, nepavykusioji misija buvo 20-asis šio tipo raketos skrydis.<br>„Reuters/Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 15, 2021, 4:56 PM, atnaujinta May 15, 2021, 4:57 PM

„Šeštadienį raketos paleidimo metu kilo problema, dėl kurios misija nepavyko. Problema kilo netrukus po to, kai buvo paleista antroji jos pakopa“, – sakoma pranešime.

Maždaug po 60 kg sveriantys mažieji palydovai turėjo papildyti orbitoje esančią palydovų grupę, leidžiančią iš 420 km aukščio gauti optinius vaizdus, kurių skiriamoji geba yra 90 cm.

Lengva dviejų pakopų raketa su viršutiniu „Kick Stage“ bloku buvo paleista iš bendrovės „Rocket Lab“ raketų paleidimo aikštelės Mahijos pusiasalyje Naujojoje Zelandijoje 14 val. 12 min. Lietuvos laiku.

Raketa „Electron“ pirmasis skrydis įvyko 2017 metų gegužės 25 dieną.

Nepavykusioji misija buvo 20-asis šio tipo raketos skrydis. Dar 18 startų buvo sėkmingi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.