„Blue Origin“ surengė penktą kosmoso turistų skrydį į kosmosą

Privati JAV aerokosminių technologijų bendrovė „Blue Origin“, priklausanti milijardieriui Jeffui Bezosui, šeštadienį surengė penktą raketos „New Shepard“ suborbitinį 10 minučių skrydį su šešiais kosmoso turistais.

„Blue Origin“ šeštadienį surengė penktą raketos „New Shepard“ suborbitinį 10 minučių skrydį su šešiais kosmoso turistais.<br>Blue Origin iliustr.
„Blue Origin“ šeštadienį surengė penktą raketos „New Shepard“ suborbitinį 10 minučių skrydį su šešiais kosmoso turistais.<br>Blue Origin iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 5, 2022, 6:15 PM, atnaujinta Jun 5, 2022, 6:16 PM

Baltas erdvėlaivis 8 val. 26 min. vietos (15 val. 26 min. Lieutuvos) laiku riaumodamas pakilo iš dykumos Teksaso vakaruose.

Raketai pakilus į kosmosą jos įgula šūkavo iš džiaugsmo, rodė „Blue Origin“ organizuota vaizdo transliacija internetu.

Tarp įgulos narių buvo 26 metų Katya Echazarreta (Katja Ečazareta), kuri tapo jauniausia kada nors į kosmosą pakilusia amerikiete moterimi. Gvadalacharoje gimusi moteris taip pat yra pirmoji į kosmosą pakilusi meksikietė.

Jis skrydį finansavo programa „Space for Humanity“, kuri siekia suteikti daugiau galimybių paprastiems žmonėms pakilti į kosmosą. Ji buvo atrinkta iš 7000 kandidatų.

Tarp įgulos narių taip pat buvo pirmas į kosmosą pakilęs brazilas Victoras Correa Hespanha (Viktoras Korėja Ispanija), o taip pat verslininkai Hamishas Hardingas (Hamišas Hardingas), Jaisonas Robinsonas (Džeisonas Robinsonas), Victoras Vescovo (Viktoras Veskovo) ir Evanas Dickas (Evanas Dikas).

Tokių kelionių į kosmosą bilietų kaina yra laikoma paslaptyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.