Šaltiniai teigia, kad iš „Roskosmos“ vadovo pareigų bus pašalintas D. Rogozinas. Ką tai pakeistų?

Pasak šaltinių, iš „Roskosmos“ vadovo pareigų netrukus bus pašalintas nekenčiamas Dmitrijus Rogozinas. Aršųjį D.Rogoziną ruošiamasi atleisti: „Roscosmos“ riboja civilius projektus kariškių naudai.

 „Roscosmos“ vadovas Dmitrijus Rogozinas kalbasi su Vladimiru Putinu prezidentiniame lėktuve, skrendančiame aplankyti Vostočnyj kosmodromo Tolimųjų rytų Amūro srityje, 2021 m.<br> AP / Scanpix nuotr.
 „Roscosmos“ vadovas Dmitrijus Rogozinas kalbasi su Vladimiru Putinu prezidentiniame lėktuve, skrendančiame aplankyti Vostočnyj kosmodromo Tolimųjų rytų Amūro srityje, 2021 m.<br> AP / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 14, 2022, 1:34 PM

Agresyvi prokremliška retorika nepadėjo Dmitrijui Rogozinui išsilaikyti „Roscosmos“ vadovo kėdėje. Jis greitai išeis į pensiją.

Apie tai iškart pranešė keli pagrindiniai Rusijos Federacijos leidiniai, ištikimi Kremliui: „RBC“, „Vedomosti“ ir „Kommersant“, praneša Dialog.ua. Laikinai „Roskosmos“ vadovo postą užims buvęs Rusijos Federacijos vicepremjeras Jurijus Borisovas, dar visai neseniai vadovavęs kariniam-pramoniniam kompleksui. Galima daryti prielaidą, kad visa kosmoso pramonė Rusijoje nuo šiol dirbs šalies kariniams poreikiams tenkinti.

„Civiliniai“ projektai jau aktyviai pradėti karpyti. Skrydžio į Mėnulį misija, taip pat itin sunkios nešančiosios raketos „Jenisėjus“ kūrimas pateko į užribį. „Kol kas supersunkių medžiagų klausimas pasislinko ateities kryptimi, kaip ir Mėnulio programa. Pirmenybę teikiame aktualesniems dalykams – nuotoliniam Žemės stebėjimui, ryšiams, tai, ko reikia visiems – tiek civiliams, tiek kariškiams. Todėl mokslinė „erdvė“ nustumta“, – žurnalistams sakė „Roscosmos“ direktorius mokslui Aleksandras Blošenko.

Pastebėtina, kad europiečiai neseniai išmetė Rusiją iš bendro Marso tyrinėjimo projekto „ExoMars-2022“, kuriuo šių metų rugsėjį į Raudonąją planetą buvo planuota paleisti marsaeigį.

Europa atsisakė bendradarbiauti su Rusija dėl kilusio kruvino konflikto prieš taikią Ukrainą. Rusijos vietą programoje tikisi užimti amerikiečiai NASA. Marsaeigio paleidimas į Marsą nukeltas į 2026 m.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.