Prie naujos tarptautinės kosminės stoties kūrimo jungiasi viešbučių tinklas „Hilton“

Po santykių su Rusija nutraukimo, nacionalinė Jungtinių Amerikos Valstijų kosmoso agentūra NASA skuba parengti planus naujai tarptautinei kosminei stočiai. Prie naujai kuriamos tarptautinės kosmoso stoties (TKS) sutiko prisijungti ir viešbučių tinklas „Hilton“. Nauja stotis turės ir komercinę dalį – bus sukurtas atskiras korpusas, skirtas kosmoso turistams. Už šios dalies dizainą, kajučių įrengimą bei ekipažo gyvenimo sąlygas TKS stotyje ir bus atsakingi „Hilton“.

 Po santykių su Rusija nutraukimo, nacionalinė Jungtinių Amerikos Valstijų kosmoso agentūra NASA skuba parengti planus naujai tarptautinei kosminei stočiai.<br> 123rf iliustr.
 Po santykių su Rusija nutraukimo, nacionalinė Jungtinių Amerikos Valstijų kosmoso agentūra NASA skuba parengti planus naujai tarptautinei kosminei stočiai.<br> 123rf iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 2, 2022, 9:30 AM

NASA jau skyrė finansavimą naujai stočiai projektuoti ir vėliau ją statyti. Dabar veikianti TKS turi užsidaryti iki 2030 m. – nors rusai grasina į ją nebeleisiantys kosmonautų dar anksčiau – todėl naujos kosminės stoties projektavimą tenka smarkiai spartinti.

Naujoje stotyje nuolat turėtų gyventi keturi astronautai ir joje norima suteikti laikiniems gyventojams naują kosmoso komforto lygį. „Hilton“, kartu su kompanija „Voyager“ kuria miegamuosius, gyvenamąsias patalpas ir bendrojo naudojimo erdves.

„Hilton“ uždavinys bus sukurti komfortišką viešnagę visiems – tiek kosmoso turistams, tiek ir joje nuolat gyvenantiems astronautams – beje, komfortas turės lydėti juos ir kelionės į stotį metu.

Ir „Hilton“ jau turi patirties kosmoso srityje. Prieš dvejus metus būtent šio viešbučių tinklo iniciatyva buvo sukurta pirmoji pasaulyje sausainių kepimo krosnelė, galinti veikti ir kosmoso sąlygomis – ir jau puikiai veikianti dabartinėje kosminėje stotyje. Pats pirmas joje iškeptas sausainis iškeliavo tiesiai į Amerikos Smitsono universiteto kosmonautikos ir aviacijos muziejų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?