Įdomiausių pasaulio tapytojų šimtuke – vienintelė lietuvė

„Christies“ aukcionų namuose Londone leidykla „Thames & Hudson“ praėjusią savaitę pristatė naują leidinį „100 Painters of Tomorrow“ („100 rytojaus tapytojų“), skirtą susipažinti su talentingiausiais šių dienų tapytojais iš viso pasaulio. Į laimingųjų šimtuką pateko ir lietuvė – 30 metų tapytoja Kristina Ališauskaitė.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 3, 2014, 6:48 PM, atnaujinta Jan 22, 2018, 9:40 AM

Knygos sudarytojas, kuratorius ir rašytojas Kurtas Beersas perspektyviausius menininkus rinko kartu su tarptautine žiuri, paskelbęs atvirą paraiškų konkursą. Jis siekė savo leidinyje perteikti kuo platesnę šiuolaikinės tapybos paletę.

Konkursui paraiškas pateikė daugiau kaip 4300 menininkų.

Galerijos „Gaidys“ atstovaujamos lietuvės K.Ališauskaitės darbai iš kitų išsiskyrė mįslinga, intriguojančia atmosfera. Tai labai asmeniška kasdienybės reiškinių interpretacija, kartais skleidžianti apgaulingą ramybę, kuri virsta slogia tuštuma ar net įtampa. 

K.Ališauskaitė yra konkurso „Jaunojo tapytojo prizas“ finalininkė bei publikos prizo laimėtoja (2013 m.). Tapytoja jau anksčiau yra sulaukusi dėmesio tarptautinėje meno scenoje. 2013-aisiais ji pateko į tarptautinio konkurso „Saatchionline Showdown Competition – Painted Faces“ laimėtojų dešimtuką. Šiemet dailininkei skirta Lietuvos kultūros ministerijos individuali valstybinė stipendija. Ji rengia parodas Lietuvoje ir užsienyje.

Lapkričio 7 d. Niujorke vyks antrasis tarptautinis knygos „100 Painters of Tomorrow“ pristatymas, o nuo lapkričio 27-osios iki kitų metų sausio 17-osios šiuolaikinio meno galerijoje „Beers Contemporary“ Londone veiks į leidinį patekusių tapytojų kūrybos paroda.

1949 metais įkurta leidykla „Thames & Hudson“ yra gerai žinoma menu besidomintiems skaitytojams. Jos leidiniai skirti plačiai auditorijai, tačiau jų autoriai yra žinomi akademikai bei nepriklausomi tyrinėtojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.