„Insanitus“ festivalyje – rekordiškai daug šviesos instaliacijų

Lapkričio 6-14 dienomis menų fabriko „Loftas“ ir „Radio Lofts“ erdvėse vyks jau 6-asis tarptautinis meno ir muzikos festivalis „Insanitus“. Kaip ir kasmet, festivalio rengėjai lankytojus kvies į kruopščiai parinktą elektroninės muzikos ir tarpdisciplininių menų sintezės programą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-11-05 22:19, atnaujinta 2018-01-22 05:11

Festivalio meninė programa yra nemokama ir šiemet dedikuojama išskirtinai šviesai. „Radio Lofts“ patalpose savaitę truksianti šviesos paroda atvers plačią šviesos eksperimentų vaizduojamajame mene panoramą.

Parodoje kūrinius pristatys profesionalūs ir tarptautiniu mastu pripažinti menininkai iš Lietuvos ir užsienio šalių: Čekijos, Vokietijos, Vengrijos, Meksikos ir kt.

„Instaliacijos, vaizdo projekcijos, audiovizualiniai pasirodymai ir kiti parodoje pristatomi tarpdiscplininės raiškos kūriniai atskleis naujus šviesos patyrimo būdus, supažindins su įvairiomis šviesos panaudojimo kūryboje galimybėmis“, - pasakoja „Insanitus“ sumanytojas Žilvinas Širka, kultūrinėje erdvėje žinomas kaip Žilvinas Roads.

Netikėtus šviesos reiškinius pristatys Annikos Hippler ir Karolio Vaivados kūriniai. Pastarųjų menininkų kūryboje pasitelkiant specifines šviesos savybes, konstruojama alternatyvi meno realybė.

Šviesos ir technologijų sąveiką tyrinėti kvies Michalio Pustejovkio ir Maxo Frey kinetinės šviesos instaliacijos, kuriuose šviesos efektus generuos mechaniniai prietaisai.

Šviesa kaip metafora ir simbolis atsiskleis Eriko Matrai instaliacijoje „Turul“. Pasitelkdamas šviesos ir šešėlių žaismą, menininkas sukurs įspūdingą Vengrijos nacionalinio simbolio, paukščio Turulio atvaizdą.

Didelę darbo su šviesa patirtį turintis menininkas Hansas Kotteris pristatys instaliaciją „Colour Code“. Jis apjungs ne tik šviesos, bet ir fotografijos technologijas.

Kitus, ne mažiau protą ir kūną paveikius šviesos kūrinius Lietuvai dovanoja menininkai Rodrigo Guzmánas Cázares, Urtė Milda Širvinskaitė, Mantas Kuginis bei antrus metus iš eilės „Insanitus“ labaratorijoje dalyvaujantis kūrėjas iš Turkijos Candas Sismanas.

Nemokamos šviesos parodos metu taip pat vyks paskaitos, diskusijos. Renginius lapkričio 14 d. uždarys muzikinė programa menų fabrike „Loftas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.