Vienas dailininkas pradėjo, o kitas pabaigė piešinius

Galvosūkį autoriaus teisių saugotojams galėtų sukelti galerijoje „Artifex“ eksponuojami kūriniai. Bet visa laimė, kad abu menininkai – iš Niujorko. Parodoje, pavadintoje „Kitokie orai“, Aidas Bareikis ir Billas Sayloras rodo net 100 įdomių piešinių.

A.Bareikio ir B.Sayloro drauge nupiešto darbo fragmentas iš parodos „Kitokie orai“.<br>Organizatorių nuotr.
A.Bareikio ir B.Sayloro drauge nupiešto darbo fragmentas iš parodos „Kitokie orai“.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Emilija Lapė ("Sostinė")

Nov 15, 2014, 5:00 AM, atnaujinta Jan 21, 2018, 10:37 AM

Tikro esteto akimis žiūrint, jų ne tik nepadoriai daug, bet dar ir sukurti, sakytum, tikram menininkui garbės nedarančiu būdu, kai vienas pradeda, o kitas pabaigia.

Parodos „Kitokie orai“ autoriai tarsi bando išvaduoti žiūrovus iš „gražių“ prekių pinklių ir hipnotizuojančio jų kūrėjų ar firmų ženklų skambesio. Ir visai nesvarbu, kur tos prekės rodomos, – prekybos centre ar muziejuje. Nors jie patys – taip pat žinomi menininkai.

48 metų A.Bareikis – vilnietis, jau porą dešimtmečių gyvenantis ir kuriantis Niujorke. Jo darbų yra įsigiję JAV ir Europos kolekcininkai. Tarp jų galima paminėti ir lietuvius – privačias „Lewben Art Foundation“ ir Lietuvos išeivijos dailės fondo kolekcijas. Solidi personalinė A.Bareikio paroda „Aido kondicionierius“ šiuo metu veikia „Vartų“ galerijoje.

54 metų B.Sayloras – amerikiečių tapytojas, skulptorius, pagarsėjęs ir kaip puikus piešėjas. Baigęs mokslus Kalifornijos menų universitete, jis gyvena Niujorke, o parodas rengia ne tik JAV, bet ir Japonijoje, Švedijoje, Graikijoje, Danijoje bei kitose šalyse.

Tačiau autoriai nesureikšmina savo statuso. Beveik du mėnesius truko jų bendro darbo procesas, kai vieno menininko pradėtą piešinį užbaigdavo ne jis pats, o jo kolega.

Laukiniai gyvūnai, keisti neparašytų istorijų personažai, tamsios spalvos – tai A.Bareikio indėlis, o humoras, nuorodos į gatvės meną ir pankroką išduoda B.Sayloro ranką. Tačiau rezultatas jau lyg nepriklauso nė vienam jų. Tai labai savarankiškos istorijos.

Paroda „Kitokie orai“ veiks galerijoje „Artifex“ iki gruodžio 6 dienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.