Mistinio drakono skulptūrai sieks rekordo etiketės

Šiaulių miesto 778-ajam gimtadieniui drakono Bazilisko skulptūrą sukūręs šiaulietis dizaineris Vilius Puronas sieks, kad ji būtų įregistruota Lietuvos rekordų knygoje kaip didžiausias fantastikos gyvūnas.

Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

Dec 1, 2014, 2:16 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 5:31 AM

„Elgos“ gamyklos teritorijoje stovinti skulptūra išmatuota pirmadienį. Užfiksuota, kad iš cinkuotos skardos sukurtas drakonas yra 4,48 m aukščio, 11 metrų ilgio, sparnų plotis siekia 4 metrus, o svoris - 2,985 tonos.

Rugsėjį vykusioje miesto gimtadienio šventėje ugnimi spjaudantį, dūmus leidžiantį ir keliomis kalbomis kalbantį drakoną pristatęs V.Puronas iki pat šiol nežino, kur bus pastatyta ši skulptūra.

„Minčių kyla visokių, bet reikia rasti tinkamą vietą, nes tai – ne šiaip skulptūrą. Ji skirta vaikams, turistams, todėl viską reikia gerai apgalvoti, - kalbėjo dėl pomėgio kurti iš skardos prieštaringai vertinamas V.Puronas. - Universiteto bendruomenė pasiūlė įdomių minčių, bet būsiu dėkingas kiekvienam, kuris pasiūlys savąjį variantą“.

„Bazilisko“ kūrėjas šypsojosi, kad ši mistinė būtybė turi sąsajų su Šiauliais: „1203-iaisiais, kai dar net nebuvo įvykęs Saulės mūšis, metraščiuose buvo paminėtas drakonas Baziliskas, kuris bijo tik rūtų“.

V.Puroną labiausiai išgarsino prie Talkšos ežero pastatyta skardinės lapės skulptūra. Žinia apie 25 metrų ilgio, 6 metrų aukščio ir 7 tonas sveriančią skulptūrą „Geležinė lapė“ nuskambėjo per visą pasaulį.

Visą eilę kūrinių Šiauliams padovanojęs V.Puronas turi daug kritikų. Iš nerūdijančios skardos gaminamų skulptūrų stiliui atsirado netgi pavadinimas - „puronizmas“.

Bet dizaineris kritikų nesibaido: „Juk aš esu profesionalas, o jie – tik diletantai prie valdžios lovio“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.