Prieš meno mugę grafikė J.Rekevičiūtė perskaitė horoskopą

Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ atidaryta šiuolaikinio taikomojo meno mugė „CraftVilnius“, kurioje dalyvauja beveik 90 mūsų šalies ir užsienio menininkų. Meno mugė veiks iki sekmadienio, gruodžio 7-osios, vakaro.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 5, 2014, 10:52 AM, atnaujinta Jan 19, 2018, 9:59 PM

Taikomojo meno mugėje – aukščiausios meninės vertės kūriniai, kuriuos lankytojai gali ne tik pamatyti, pačiupinėti, įsigyti, bet ir pačių kūrėjų išklausinėti apie kūrybos procesą ir paslaptis, pamatyti trumpametražių filmų apie meno dirbtuvių užkulisius ir netgi dalyvauti atvirose kūrybos dirbtuvėse.

Jau net menininkų stendai – originalūs kūriniai, kurie verčia sustoti, įsižiūrėti, galvoti, netgi filosofuoti ar nusijuokti. Vienas originaliausių taikomojo meno mugės „CraftVilnius“ stendų – ryškiaspalvės menininkės – grafikės, porceliano dirbinių ir papuošalų dizainerės Jūratės Rekevičiūtės „JurArt“ kampelis, kuriame, kaip menininkė juokauja, ji įsirengė tikrus namus. Į mugę ji atsinešė ne tik savo kurtą paveikslą, baldus, bet netgi kavos aparatą, nes su lankytojais menininkė sako mėgstanti bendrauti prie kvepiančių kava porcelianinių puodelių, kuriuos, žinoma, ji dekoruoja pati.

„Šiandien, mugės atidarymo dieną, pasak astrologės Palmiros Kelertienės, labai gerai pirkti papuošalus ir Kalėdų dovanas, – ketvirtadienį juokėsi menininkė ir prisipažino į horoskopus rekarčiais užmetanti akį. – Visais horoskopais netikiu, tikiu tik Dvynių, nes tai linksmi žmonės – turiu daug draugų Dvynių ir pati esu gimusi po šiuo ženklu. O kaip netikėsi horoskopu, jei mugės atidarymo dieną taip parašyta?“

Ekstravagantiškas ir šiek tiek šokiruojantis ne tik J.Rekevičiūtės stendas – čia, tarp žvėrelių kailių ir kraujo, apie ką menininkė taip pat turi savo filosofinį požiūrį, išdėlioti Jūratės kurti porceliano, odos, kailio papuošalai: apyrankės, sagės, kaklo papuošalai, diržai, rankinės.

Ekstravagantiška ir pati menininkė, kuri save traktuoja kaip meno kūrinį, į kurį žmonės gali žiūrėti ir vertinti kaip tik nori. „Galiu patikti, galiu šokiruoti, stebinti, galiu nepatikti, nemėgstu tik abejingų,“ – sako originalioji menininkė.

Neseniai didžiojo kino ekranuose – Igno Jonyno režisuotame filme „Lošėjas“ kaip aktorė debiutavusi J.Rekevičiūtė įsigijo dar daugiau gerbėjų. Kultūros ir meno pasaulio žmonės pripažino, jei jau žmogus talentingas, matyt, visame kame…

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.