Atvyksta garsus lenkų kūrėjas M.Balka ir Tate galerijos kuratorė

Ketvirtadienį Meno ir edukacijos centras „Rupert“ ir Lenkijos institutas Vilniuje kviečia į Nacionalinės dailės galerijos auditorijoje vyksiantį menininko Mirosławo Bałkos ir TATE Liverpulyje vyriausios kuratorės Kasios Redzisz pokalbį. Vilniaus publikai bus pristatytas bendras projektas „Otwock“, tiriantis ryšius tarp meno, vietos ir lokalumo. Kalbėtojai aptars šį projektą Miroslawo Bałkos kūrybos kontekste ir pristatys jame taikomus kuratorinius metodus. Po pristatymo vyks vieša diskusija.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 16, 2014, 11:11 AM, atnaujinta Jan 19, 2018, 2:13 AM

„Otwock“ projektas apibūdinamas kaip vieta, turinti dvigubą prasmę. „Otwock“ nurodo į skulptoriaus Mirosławo Bałkos gimtinę ir jo vaikystės namus, dabar virtusius menininko studija. Šis virsmas menininką paskatino reflektuoti ryšius tarp meno kūrinio ir vietos, kurioje jis atsiranda. Gimtasis miestelis tapo išplėstu kūrybos lauku.

„Otwock“ yra subjektyvaus vietos aprašymo pratimas. Jį atlikti kviečiami menininkai, kuratoriai ir rašytojai dirba su konkrečių vietų kontekstais. Su „Otwock“ jau yra dirbę šie menininkai: Lara Almarcegui, Marc‘as Camille‘is Chaimowicz, Tacita Dean, Josas de Gruyteras ir Haraldas Thysas, Katharina Marszewski, Anna Molska, Charlotte Moth, Błażejus Pindoras, Lucas Tuymansas ir Aleksandra Waliszewska. Skulptorius, videomenininkas ir piešėjas Mirosławas Bałka gimė 1958 m. Varšuvoje. 1985 m. jis baigė Varšuvos dailės akademiją, kur nuo 2011 m. vadovauja Medijų meno katedros Erdvinių veiklų studijai. Menininkas, gavęs Mies van dar Rohe stipendiją, yra Menų akademijos Berlyne narys. Jo darbai ne kartą eksponuoti tarptautinėse parodose, tarp jų – Kaselio parodoje „Documenta“, Venecijos bienalėje, „The Carnegie International“ Pitsburge (1995 m.), San Paulo bienalėje (1998 m.), Sidnėjaus bienalėje (1992 ir 2006 m.). Jo darbų yra įsigiję žymiausi pasaulio muziejai.

Kasia Redzisz yra meno istorikė ir kuratorė. Nuo 2014 m. spalio ji paskirta vyriausiąja kuratore TATE Liverpulyje. Kasia Redzisz taip pat dirba su TATE kolekcija, ypač su Rusijos ir Rytų Europos meno darbų įsigijimų komitetu. 2007 m. ji įsteigė „Open Art Projects“, pelno nesiekiančią šiuolaikinio meno organizaciją, kurioje kuruoja naujų kūrinių užsakymų programą. Tarp jos naujausių projektų – „For Each Gesture Another Character“ „Art Stations“ fonde Poznanėje 2014 m. ir „Otwock“ – tęstinė kolaboracija su Mirosławu Bałka. Kasia Redzisz taip pat yra tekstų apie šiuolaikinį meną autorė, nuolat rašanti žurnalui „Frieze“.

Paskaita Nacionalinėje dailės galerijoje vyks anglų kalba gruodžio 18 d. 18 val.Įėjimas nemokamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.