Drobėse kūrėjai pasakoja, kodėl laisvė yra pamatinė vertybė

Lietuvos dailininkų sąjunga šeštadienį pakvietė visus laisvę mylinčius žmones į patriotinę tapybos akciją Vilniaus gynybinės sienos bastėjoje, skirtą Lietuvos valstybingumo ir nepriklausomybės šventėms.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-02-28 05:00, atnaujinta 2018-01-12 01:46

Jau savaitę 17 profesionalių dailininkų – Romualdas Balinskas, Ričardas Bartkevičius, Ramūnas Čeponis, Giedrė Riškutė-Kariniauskienė, Raimondas Savickas, Marius Strolia, Aleksandras Vozbinas, Ričardas Zdanavičius ir kiti – bastėjoje kuria tapybos darbus tema „Laisvė – tai mes“.

Didelio formato drobėse jie pasakoja, kodėl laisvė yra pamatinė vertybė, perteikia tautos išgyvenimus ir primena, kad laisvė labai trapi.

„Svarbu nepamiršti, kiek mūsų protėviai, mes patys paaukojome ir savaip aukojame kasdien dėl laisvės.

Svarbu žinoti, kokie norime tapti, kad mūsų tautos auka nenueitų veltui, kad galėtume ištarti: „Gyvename tokioje Lietuvoje, apie kurią svajojome, nes laisvė – tai mes“, – kalbėjo dailės ir pilietiškumo akcijos sumanytoja ir organizatorė, Lietuvos dailininkų sąjungos pirmininkė Edita Utarienė.

Vasario 28 dieną nuo 12 iki 16 valandos menininkai į bastėją kviečia atvykti savo kolegas, draugus, politikus, verslininkus, studentus ir moksleivius, visus vilniečius bei kitų Lietuvos miestų ir miestelių gyventojus į atvirų durų dieną. Čia vyksiančioje tapybos akcijoje tapyti galės visi mylintys laisvę.

Palinkėjimus Lietuvai dedikuos Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarai Emanuelis Zingeris, Rimvydas Valatka, Petras Vaitiekūnas, Vytautas Plečkaitis, Stasys Kašauskas, Algirdas Kumža, Europos Parlamento narys Petras Auštrevičius, politologas Raimundas Lopata, kiti žinomi šalies žmonės.

Tapyba „gyvai" tęsis iki kovo 10 d. Visi norintys ant paruoštų stendų galės palikti savo palinkėjimus Lietuvai. („Sostinė“)

Parodą, skirtą nepriklausomybės atkūrimo 25-osioms metinėms paminėti, bus galima lankyti nuo kovo 11 iki balandžio 1 dienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.