Paroda provokuoja ginčus apie meno situaciją ir problemas

Kaip šiuolaikinį meną vertina kūrėjai, galerininkai, kuratoriai, vadybininkai? Į šį klausimą savo darbų parodoje pabandė atsakyti Arvydas Žalpys – visų šių sričių profesionalas.

Kaip šiuolaikinį meną vertina kūrėjai, galerininkai, kuratoriai, vadybininkai? Į šį klausimą savo darbų parodoje pabandė atsakyti Arvydas Žalpys – visų šių sričių profesionalas.<br>„Meno parko“ archyvo nuotr.
Kaip šiuolaikinį meną vertina kūrėjai, galerininkai, kuratoriai, vadybininkai? Į šį klausimą savo darbų parodoje pabandė atsakyti Arvydas Žalpys – visų šių sričių profesionalas.<br>„Meno parko“ archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė („Laikinoji sostinė“)

Apr 25, 2015, 1:00 PM, atnaujinta Jan 5, 2018, 10:27 PM

Lietuvos dailininkų sąjungos Kauno skyriaus galerija „Meno parkas“ įkurta prieš 18 metų. Neseniai joje atidaryta nauja erdvė trečiajame pastato aukšte.

Joje savo kūrybą nusprendė pristatyti pats galerijos vadovas A.Žalpys ir pakvietė į parodą „Pasakojimai. Tas Žmogus. (Neparašyta biografija)“.

Ekspozicijos autorius yra menininkas, šiuolaikinio meno parodų kuratorius, meno vadybos lektorius ir tiesiog kitų menininkų parodų lankytojas.

„Rengdamasis parodai norėjau įvairiais rakursais pažvelgti į šiuolaikinį meną, pateikti savo ir kolegų požiūrį į dabartinius meno procesus“, – sakė A.Žalpys.

Parodoje pristatomi baltuose rėmuose įstiklinti darbai. Taip pat galima pamatyti ir jų projektus, dokumentinius šaltinius, kuriais menininkas rėmėsi.

„Tai tarsi pasakojimas apie mano, kaip menininko, kūrybos procesą, kuriam pastaruoju metu galiu skirti mažiau laiko“, – sakė A.Žalpys.

Parodoje demonstruojami ir vaizdo darbai. Viename jų nufilmuotas ratu besisukantis vanduo.

Tai, pasak menotyrininkės Giedrės Legotaitės, yra gyvybės, energijos šaltinis, kurį menininkas lygina su kultūros uždarumu, menininkų įsispraudimu į rėmus.

Kitame vaizdo darbe – deganti rožė. Šis simbolis menininkui primena kultūros, šiuolaikinio meno pulsavimą.

Dar vienas vaizdo darbas „Vilties sodas“ – tai A.Žalpio siekis išprovokuoti kolegas diskutuoti apie meno situaciją ir procesus, nufilmuotos jų mintys.

„Parodos pavadinime vartojamas žodis „pasakojimas“ asocijuojasi su iliustruota knyga. Ją primena parodoje pristatomi darbai, eskizai. 0 nenuoseklūs vaizdo darbai panašūs į vis dar vykstantį pasakojimo rašymo procesą“, – apie parodą kalbėjo menotyrininkė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.