Madonnos karikatūrininką sudomino Lietuvos politikų veidai

Gegužės 7-ąją vienas garsiausių šių dienų karikatūrininkų – rumunas Stefanas Popa-Popa’s Taikomosios dailės muziejuje Vilniuje atidaro parodą, kurioje šalia šmaikščių Madonos, Luciano Pavarotti ir Michaelo Jacksono portretų puikuosis pagrindinių Lietuvos politikų, žymių žmonių ir prezidentės Dalios Grybauskaitės šaržai.

Stefano Popa-Popa’s šmaikščių portretų parodoje bus ir Lietuvos politikų veidų.<br>Rengėjų nuotr.
Stefano Popa-Popa’s šmaikščių portretų parodoje bus ir Lietuvos politikų veidų.<br>Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 7, 2015, 5:18 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 3:55 PM

Šis vakaras – vienintelė unikali galimybė pamatyti originalius darbus. Paroda veiks tik vieną dieną. Pasižiūrėti į savo portretus susirinks šaržų karaliumi tituluojamo menininko modeliai. Parodos atidarymas – 18 val. 30 min. Lietuvos politikų šaržus menininkas piešė žiūrėdamas į nuotraukas. Ekspozicijoje A.Butkevičius, V.Landsbergio, A.Kubiliaus, E.Zingerio, L.Linkevičiaus, A.Siaurusevičiaus, kitų žinomų žmonių portretai. Stefanas Popa-Popa’s net iš nuotraukų sugeba įžvelgti esmines žmogaus savybes, kurios atsispindi labai realistiškuose šaržuose.

Menininkas prisipažįsta, kad labiau mėgsta piešti gyvai, pabendrauti su modeliais, geriau juos pažinti. Šį vakarą jis taip pat žada nupiešti ir svečių šaržus. Stefanas Popa-Popa’s yra įtrauktas į Guinnesso rekordų knygą už gebėjimą neįtikėtinai greitai ir tiksliai piešti portretus-šaržus. Jo rekordas – 131 spalvotas piešinys per valandą.

Į parodos atidarymą ir šio vakaro renginį atvyksta CNN ir Rumunijos televizijos žurnalistai. Menininkui bus įteiktas garbingas Lietuvos kultūros apdovanojimas – „M.K.Čiurlionio REX taurė“, įsteigta M.K.Čiurlionio fondo.

Parodoje eksponuojama per 80 darbų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?