Kaliningrado gintaro muziejus kviečia į savitą lietuvių parodą

Kaliningrado gintaro muziejuje iki birželio pabaigos lankytojai turi progą pasigėrėti lietuvių menininkų Vytauto Matulionio ir Irinos Matulionienės metalo plastikos paroda „Gintaras ir laikas“.

I.Matulionienės emalė „Karšta diena“.
I.Matulionienės emalė „Karšta diena“.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 30, 2015, 11:30 PM, atnaujinta Nov 25, 2017, 1:44 PM

Parodos atidarymo metu organizatoriai ir lankytojai neslėpė susižavėjimo lietuvių kūrėjų darbais – gyrė juos už subtilumą ir šiuolaikiškumą, originalų gintaro pateikimą.

Lietuvos juvelyrikos klasiku tituluojamas V.Matulionis pristatė papuošalų su gintaru kolekciją bei emalės miniatiūrų seriją.

„Manau, kad gintaras yra labai įdomi medžiaga, buvo viena pirmųjų medžiagų iš kurių kuriami papuošalai, tad jo naudojimas XXI a. kelia savus iššūkius. Gintaras yra neatsiejama Baltijos regiono tautų kultūrinio paveldo dalis, o šiuo metu globalizacijos kontekste naujai ir netikėtai atgimsta,“ – sakė menininkas.

I.Matulionienė sukūrė emalių ir erdvinių plastinių objektų – papuošalų kolekciją. Ji tęsė jau ankstesnėse parodose pasirinktą temą – ką gali sidabrinė viela. Tai minkšta ir paslanki medžiaga, bet tuo pačiu metu išlaikanti suteiktą formą.

I.Matulionienės darbams svarbus linijos ir formos žaismas. Papuošalai-objektai su mikroschemomis – nauja kryptis menininkės kūryboje.

Parodos „Gintaras ir laikas“ atidaryme dalyvavo Lietuvos, Latvijos, Baltarusijos ambasadų atstovai, didelis būrys dailininkų iš Kaliningrado, vietinė televizija. Autoriai surengė specialius pristatymus Kaliningrado muziejaus gidams, kad šie galėtų apie parodą išsamiai papasakoti muziejaus lankytojams ekskursijų metu.

Kaliningrado gintaro muziejus – vienintelis gintaro muziejus Rusijoje. Kasmet jį aplanko apie 160 tūkstančių lankytojų.

Parodos sukūrimą ir įgyvendinimą parėmė Lietuvos Respublikos kultūros ministerija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.