Jau ir šokiruotojas Evaldas Jansas prabilo apie savo Kelią

Kolekcininkų įvertintas menininkas Evaldas Jansas nutarė pristatyti geriausius savo kūrinius, atspindinčius jo, kaip kūrėjo, kelią. Jo provokuojanti kūryba balansuoja tarp socialaus ir asocialaus pasaulio.

Naujausia E.Janso provokuojančių kūrinių paroda atskleidžia jo asmenybę.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Naujausia E.Janso provokuojančių kūrinių paroda atskleidžia jo asmenybę.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 1, 2016, 5:01 PM, atnaujinta May 17, 2017, 4:36 AM

Vilniaus Pamėnkalnio galerijoje veikiančioje E.Janso kūrybos parodoje „Janso kelias“ galima pamatyti ne tik slapčia ilgą laiką fiksuotą Vilniaus plaštakių kasdienybę, ne tik autoriaus komiksinio žanro tapybos darbus, bet ir vaizdo kūrinius apie meno santykį su visuomene, kuriuose aktorių vaidmuo teko iškiliausiems šiuolaikinio Lietuvos meno atstovams.

Naujausia E.Janso darbų paroda, atskleidžianti jo asmenybę, leidžia išsamiau susipažinti su menininko darbais, jo savitu požiūriu į gyvenimą, jį supančius žmones.

„Ši paroda man – vienas svarbiausių įvykių. Tai savotiškas mano popuri, nes ne tik geriausiai iliustruoja mano, kaip kūrėjo, kelią, bet ir leidžia pačiam pažvelgti į save kitu kampu.

Tad ant šio pjedestalo pristatau skirtingų metų darbus, iliustruojančius mano paieškas, jausmus ar būtent tą gyvenimo momentą, kuris įkvėpė kurti konkretų kūrinį“, – sakė E.Jansas.

Parodoje „Janso kelias“ rodomi menininko tapybos ir vaizdo darbai, fotografijos, skulptūrinės kompozicijos, dokumentiškai nusakančios jo mintis, emocijas, iššūkius.

„Koliažai, kupini akių, mirguliuojantys portretiniais fragmentais, gyvenimo, praėjusio laiko nuotrupomis, kasdien fiksuoti, dokumentuoti, fokusuoti judesiai, vyksmai, tapyboje pagauti socialaus ir asocialaus pasaulių paribiai, ekskrementas ant pjedestalo, aštri širdis – E.Janso kelio dokumentai“, – apie naujausią menininko parodą teigė dailėtyrininkė Vaidilutė Brazauskaitė.

E.Jansas laikomas netikėtu atradimu meno rinkoje ir vienu perspektyviausių šiuolaikinių menininkų, įsiveržusių į ją beveik prieš dešimt metų, o jo kūryba, anot dailėtyrininko Kęstučio Šapokos, balansuoja tarp sarkazmo, agresijos ir nihilizmo, persisunkusio socialinio dugno syvais.

„Savo kelią iliustruoju beveik dvidešimčia darbų, kurie ne tik paglostys, bet ir šokiruos“, – teigė E.Jansas.

Jis yra surengęs daugiau nei 10 personalinių parodų Lietuvoje bei užsienyje, dalyvavęs keliose dešimtyse grupinių parodų, taip pat daugybėje pasaulinių filmų festivalių.

Menininko darbų yra įsigiję šiuolaikinio meno kolekcininkai iš Lietuvos ir užsienio.

E.Janso paroda „Janso kelias“ Pamėnkalnio galerijoje veiks iki rugpjūčio 10 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.