Savitoje suomių fotografo parodoje – pirties ritualai

Kauno menininkų namuose veikia intriguojanti „Kaunas Photo“ festivalio dalyvio Jussi Puikkoneno (Suomija) fotografijų paroda „Saunos žmonės“.

Kauno menininkų namuose veikia intriguojanti „Kaunas Photo“ festivalio dalyvio Jussi Puikkoneno (Suomija) fotografijų paroda „Saunos žmonės“.<br>J.Puikkoneno nuotr.
Kauno menininkų namuose veikia intriguojanti „Kaunas Photo“ festivalio dalyvio Jussi Puikkoneno (Suomija) fotografijų paroda „Saunos žmonės“.<br>J.Puikkoneno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 9, 2017, 12:26 PM

Įdomių darbų serijoje autorius atskleidžia neatskiriamą Suomijos kultūros bei folkloro dalį – pirties ritualus. Taip pat pristato platų ir spalvotą saunų spektrą: čia egzistuoja daugybė skirtingų pirčių, skirtingų kaitinimosi būdų, saunos lankytojų, saunos peizažų ir akimirkų.

J.Puikkoneno fotografijų jautrumas atskleidžia Suomijos kultūros prieštaravimus, tvirtybę, melancholiją, grožį, šiurkštumą ir nepastovumą. Tai – tyra patirtis, stebinanti nuoširdumu ir ne iš karto suprantama tolimesniuose pasaulio kampeliuose.

J.Puikkonenas garsėja savo talentu užfiksuoti žmonių bei įvykių esmę. Užaugęs Suomijos miškų apsuptyje, dabar gyvenantis Amsterdame menininkas nuginkluoja savo nuoširdžia kūrybos maniera ir sutaria su visais – nuo korporacijų direktorių iki nuolatinių pirčių lankytojų.

Jo darbai buvo eksponuojami muziejuose Stambule (Turkija), Vienoje (Austrija) ir svarbiausiose Helsinkio (Suomija) galerijose.

Paroda veiks iki spalio 5 d. Lankymas nemokamas. (LS)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.