Kaip benamiai vogė skulptūrą iš Rusų muziejaus Sankt Peterburge

Du nepažįstamieji, nusileidę virve, pririšta prie tilto, bandė pavogti skulptūrą iš Rusų muziejaus Sankt Peterburge. Kelią vagystei užkirto Rusijos gvardijos bendradarbiai. Tokį pranešimą vakar paskelbė naujienų agentūra TACC.

Rusų muziejus įsikūręs Michailo rūmuose Sankt Peterburge.
Rusų muziejus įsikūręs Michailo rūmuose Sankt Peterburge.
Kario skulptūra, stovinti nišoje prie Michailo rūmų pagrindinio įėjimo.
Kario skulptūra, stovinti nišoje prie Michailo rūmų pagrindinio įėjimo.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 10, 2019, 4:02 PM, atnaujinta Apr 10, 2019, 4:16 PM

Vyrus, gimusius 1983 ir 1986 m., Rusijos gvardijos bendradarbiai sulaikė tuo momentu, kai vienas jų bandė kabliu užkabinti skulptūrą.

Pareigūnus iškvietė Michailo rūmų, kuriuose įsikūręs muziejus, apsaugininkas, pamatęs, kaip du vyrai bando virve nusileisti nuo tilto per rūmus juosiantį griovį prie nišos, kurioje stovi skulptūra. Gvardiečiai vyrus nugabeno į policiją.

Ten sulaikytieji, kurie pasirodė esą benamiai, paaiškino, kad visai nesirengė vogti skulptūros, o tik norėjo virve nusileisti „prie tvenkinių šalia kareivėlio (t.y. skulptūros. – Red.) ir susirinkti monetas, kurias, vildamiesi sugrįžti, nuo tilto mėto muziejaus lankytojai".

Žiemą jie taip darė ne kartą – monetas susirinkdavo nuo ledo. O dabar atėjo pavasaris, ledas ištirpo ir vyrus nuo monetų atskyrė vanduo. Tada bičiuliai nutarė leistis virvėmis. Ten juos ir sučiupo Rusijos gvardijos kovotojai, o paskui atraportavo užkirtę kelią vagystei iš Rusų muziejaus.

Kaip sužinojo laikraščio „Komsomolskaja pravda“ žurnalistai iš Rusų muziejaus darbuotojų, skulptūra nėra eksponatas: „Tai kopija, ji nėra labai vertinga. Paprastas kareivėlis prie Michailo rūmų. Prie jo dažnai meta monetas – yra tokia tradicija.“

Šių metų pradžioje, sausio mėnesį, iš kito garsaus Rusijos muziejaus – Tretjakovo galerijos Maskvoje – buvo pavogtas dailininko Archipo Kuindžio paveikslas „Ai Petri. Krymas“. Vagis priėjo prie drobės, nuėmė ją nuo sienos, išėmė iš rėmų ir išsinešė nieko neįtariančių parodos lankytojų akivaizdoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.