Fotomenininkė psichologinių portretų dėlionėje pasėjo intrigą

Liepos 31 d. Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus K. Jonyno galerijoje Druskininkuose (Turistų g. 9) atidaroma fotomenininkės Lilijos Valatkienės paroda „Išrinktieji“.

 L.Valatkienė prie parodos „Išrinktieji“ darbo.<br> P.Lileikio nuotr.
 L.Valatkienė prie parodos „Išrinktieji“ darbo.<br> P.Lileikio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-07-30 08:45, atnaujinta 2019-07-30 08:55

Tai – savotiška psichologinio portreto žanro „veidaknygė“: dailininkų psichologinių portretų, sujungtų į segmentus, alegorinė dėlionė, jų nutapytų paveikslų reali dėlionė bei viską fiksuojantis ir intrigą atskleidžiantis katalogas.

„Paroda „Išrinktieji“ – tai mano subjektyvi „išrinktųjų“ metaforos (visi pašauktieji, bet ne visi išrinktieji) interpretacija, todėl į mano išrinktuosius pažvelkite taip pat subjektyviai“, – sakė darbų autorė L.Valatkienė.

Ji yra surengusi 18 personalinių foto ir mišria technika atliktų kūrinių parodų, dalyvavo kolektyvinėse parodose, konkursuose, tarptautinėse meno bienalėse, kvadrienalėse, teminėse ekspozicijose, skirtose Lietuvos valstybingumui paminėti.

2015 m. L.Valatkienei suteiktas Lietuvos meno kūrėjo statusas. Jos kūrinių yra įsigiję Lietuvos, Ukrainos, Baltarusijos, Lenkijos, Škotijos, Prancūzijos, Šveicarijos, JAV ir Australijos privatūs kolekcininkai.

L.Valatkienė yra žurnalistė, redaktorė, fotomenininkė. 1989–2009 m. ji dirbo laikraštyje „Lietuvos rytas“, redagavo šio leidinio žurnalus „Stilius“ (leidžiamas nuo 1997 m.) ir „StiliusPLIUS“ ( leidžiamas nuo 2002m.).

Šiuo metu L. Valatkienė dirba Lietuvos dailininkų sąjungos viešųjų ryšių atstove ir laikraščio „Dailėraštis“ redaktore, iliustruoja knygas, aktyviai dalyvauja parodose.

Parodos „Išrinktieji“ atidarymas – trečiadienį, 16.30 val. Ji veiks iki rugsėjo 26 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.