„Vartų“ galerijoje – naujausi lietuvių menininkų darbai, sukurti Niujorke

Vilniaus meno galerijoje „Vartai“ šią savaitę atidarytos dviejų lietuvių menininkų – Donatos Minderytės bei Aido Bareikio – personalinės parodos.

 A.Bareikis – itin laukiamas „Vartų“ autorius.<br> R.Danisevičiaus nuotr.
 A.Bareikis – itin laukiamas „Vartų“ autorius.<br> R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 27, 2019, 10:52 AM

Jaunosios kartos tapytoja Donata Minderytė parodoje „Vaizdinis vertimas / Translation error“ pristato 2019 m. kurtų tapybos darbų ciklą. Jame, nuosekliai plėtodama ankstesniuose kūrybos etapuose nagrinėtas temas, tapytoja apmąsto santykį tarp patiriamo, prisimenamo ir medijomis perteikiamo – fotografijoje, o vėliau tapyboje, išgyvenimo.

Pasitelkdama vaizdinio vertimo sąvoką D. Minderytė analizuoja vaizdo reikšmines slinktis ir jų prasmės kismą.

Vienas žinomiausių šiuolaikinių Lietuvos išeivijos menininkų Aidas Bareikis personalinėje parodoje „Omeny“ pristatys naujausius, niekur neeksponuotus kūrinius.

A. Bareikio kūryba pasižymi socialine, kultūrine ir politine aplinkos kritika, urbanistinės ready-made principu kuriamos instaliacijos ir automatizmu grindžiama tapyba konstruojamos kaip entropija dvelkiančios chaoso struktūros.

Menininkas teigia, jog kiekvienas daiktas potencialiai yra šiukšlė, tačiau, kaip greitai ja virs, priklauso ne nuo materialių dalykų. Daikto turėjimas įvelia į sudėtingesnį santykį su objektu, nei jo reprezentacija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.