Pamatykite savo akimis: galerija (ne)uždaroma

Truputį liūdna, bet kartu ir gera žinia – kauniečiai ir miesto svečiai turi paskutinę galimybę, prieš uždarant M.Žilinsko galeriją rekonstrukcijai, susitikti gyvai muziejaus salėse.

M.Žilinsko galerija, prieš užverdama duris rekonstrukcijai, pakvietė ištikimiausius lankytojus į įspūdingą susitikimą.<br>Organizatorių nuotr.
M.Žilinsko galerija, prieš užverdama duris rekonstrukcijai, pakvietė ištikimiausius lankytojus į įspūdingą susitikimą.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 23, 2020, 11:07 AM

Birželio 30-ąją lankytojų lauks atsisveikinimo ekskursijos su ekspozicijomis ir parodomis, paskaitos, filmai, edukaciniai užsiėmimai vaikams.

Visą dieną muziejaus edukacinėje zonoje „Po palme“ mažiesiems lankytojams – negirdėtos istorijos, kūrybinės dirbtuvės, žaidimai, pramogos.

Bus proga susipažinti su tapyba, fotografija, keliauti po senąsias civilizacijas, pasipuošti graikišku apdaru, pašokti sirtakį, rašyti hieroglifais ar susikauti krokodilų ir laivų mūšyje.

Į renginį su vaikais atvykę tėvai ar seneliai galės juos saugiai palikti muziejaus edukatorių globai ir mėgautis ekskursijomis, paskaitomis ar filmais.

Prie įėjimo improvizuotoje kavinėje visus pasitiks galerijos „istorijos siena“. Besisukančiose skaidrėse – muziejaus pastato statybos, vykusios parodos ir čia dirbę žmonės – visas 31 metų galerijos gyvenimas.

Kol galerija bus rekonstruojama, lankytojai jos gyvenimą galės sekti virtualioje erdvėje. 

Galerija – M.Žilinsko dovanotai kolekcijai

1989 m. birželio 30 d. buvo atidaryta įspūdinga postmodernistinės architektūros išskirtinio dydžio galerija Kaune (architektai: Eugenijus Miliūnas, Kęstutis Kisielius, Saulius Juškys), skirta emigracijoje Vakarų Berlyne gyvenusio garbaus tautiečio Mykolo Žilinsko dovanojamai kolekcijai.

Kiek vėliau ją papildė ir kiti vertingiausi Nacionalinio M.K.Čiurlionio dailės muziejaus užsienio meno rinkiniai.

Kolekcininkas padovanojo Lietuvai vertingą lituanistinę biblioteką, Nobelio premijos laureatų veikalų rinkinį, skatino ir rėmė išeivijos veiklą.

Tačiau didžiausiu ir neįkainojamu turtu laikoma 1685 meno kūrinių kolekcija, kurią jis skyrė jaunystės miestui Kaunui ir patikėjo saugoti Nacionaliniam M.K.Čiurlionio dailės muziejui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.